Literatuur en Publicaties

Jorien Meerdink, Margot Hameetman,

Vraag het aan de leerlingen.

Een verkennend onderzoek naar leerlingenparticipatie en de brede school in het voortgezet onderwijs

Dit onderzoek gaat na hoe in het kader van de ontwikkeling van brede scholen de betrokkenheid van leerlingen kan worden verbeterd. Gehouden in opdracht van het ministerie van OC&W. Uniek is de inzet van 44 leerlingen als interviewer. De uitslag is verontrustend: leerlingen hebben nauwelijks invloed op het aanbod dat in het kader van de brede school is ontwikkeld. Het aanbod sluit bij zo’n 80% van de respondenten bovendien niet aan bij wat ze graag doen in hun vrije tijd.
Bureau WESP, Uitgeverij SWP, ISBN 90 6665 442 2. 2001, bestellen kan direct bij de uitgeverij: www.swpbook.com