Sardes, De brede school en groene speelruimte

5 mei 2009

De brede school en groene speelruimte

Een korte handreiking. Uitgave ter gelegenheid van de 6e landelijke brede schoolconferentie, april 2009. Frank Studulski en Kees Both.

De brochure vraagt aandacht voor het schoolplein en het maken van groene buitenspeelruimte. Bij de bouw van nieuwe brede scholen richt de bouwers zich meestal op het gebouw. Het schoolplein vormt nog al eens de sluitpost. Het gevolg is een strakke tegeltuin waar weinig ruimte is voor natuurlijk buitenspelen. Spelen in een groene buitenruimte is voor veel brede scholen daarom een uitdaging. In de handreiking zetten de auteurs uiteen hoe je tot een mooie buitenruimte komt en waarom dit belangrijk is voor kinderen. Er is veel geschreven over het onderwerp, maar de informatie is niet altijd goed inzichtelijk. De korte handreiking bundelt de belangrijkste inzichten. Handig voor een discussie binnen het docententeam.

De publicatie is hier te downloaden en gratis te bestellen op www.sardes.nl