Moel, De I. en Deuten, J. - School en buurt kunnen meer voor elkaar betekenen

29 juni 2010

School en buurt kunnen meer voor elkaar betekenen

In de praktijk zijn verschillende mogelijkheden om de samenwerking tussen scholen en buurtorganisaties te optimaliseren; met profijt voor alle betrokkenen. Dat blijkt uit het proefproject School & Buurt, waaraan scholen uit Vlaardingen, Leiden en Tilburg hebben meegedaan.

Ingrid de Moel en Jochum Deuten doen verslag van hun bevindingen tijdens dit project, welke is uitgevoerd op initiatief van De Wijkplaats, Kopgroep en SEV. De samenwerking kan beter, ook zonder er meer tijd en energie in te steken. Het is vooral een kwestie van 'net even anders'. De pilots resulteerden in ideeën als buitenmeester, doorgeefwinkel en Pipi Langkousschool. Creatieve werkvorm en de EffectenArena zijn als instrumenten ingezet.

Download hier het verslag van Ingrid de Moel en Jochum Deuten.