Zo kan het ook! Stimulerende rol gemeenten in kinderopvang

Brochure:

Zo kan het ook! Stimulerende rol gemeenten in kinderopvang

Uitgave: Netwerkbureau Kinderopvang

Sinds de invoering van de Wet kinderopvang in 2005 hebben gemeenten geen formele taak meer bij de uitbreiding van de kinderopvang. Maar gemeenten zijn wel gebaat bij een goed voorzieningenaanbod voor burgers en hebben verplichtingen naar hun inwoners. Kinderopvang kan daarbij een speerpunt zijn. Dit biedt gemeenten de ruimte om ook in een marktsysteem als de kinderopvang een actieve rol te blijven spelen. Bijvoorbeeld door bij het ontwikkelen van bestemmingsplannen rekening te houden met de behoefte aan kinderopvang, met name in nieuwbouw- en herontwikkelingswijken.

Download hier de brochure