Stageplaza & Scholieren.com - MaS Onderzoek 2007

1 juni 2007

In het regeerakkoord 2007 werden maatschappelijke stages voor scholieren verplicht. Vanaf dat moment is dit onderwerp niet meer uit het nieuws weg te slaan. Politici, scholen, vrijwilligersorganisaties en onderwijsbonden hebben allemaal hun mening luidkeels in de media verkondigd. Maar niet eerder is er (op grote schaal) gevraagd naar de meningen van de scholieren zelf. Het Nationale Maatschappelijke Stageonderzoek 2007 ondervroeg 1455
scholieren vanuit het hele land. Uiteindelijk is dit rapport tot stand gekomen waarin een goed beeld wordt geschetst van wat scholieren nu echt denken over maatschappelijke stages. Het onderzoek bevat verschillende thema’s waarover de scholier werd ondervraagd:

  1. Houding tegenover maatschappelijke stages
  2. Mening over het stagelopen 
  3. De verplichting van de stages
  4. Tijdsduur van de stages
  5. Zoektocht naar de stages
  6. Stagebegeleiding

Het rapport bestaat grotendeels uit meerkeuzevragen met een klein aantal open vragen. Bij de vragen waar de scholieren zelf een antwoord moesten invullen nemen wij de meest voorkomende antwoorden over.

Download het onderzoek

Nieuw boekje

1 juni 2007

Een nieuw praktisch boekje! Als hulp en inspiratiebron. Over werken aan en in een kindcentrum. Juist voor hen die dagelijks werken voor kinderen.
Bestel het hier.

Columns van Job

1 juni 2007

09 juli 2018
25 april 2018

Op de kaart

1 juni 2007

kaart van alle Brede Scholen en IKC's. Staat u er al bij?

Twitter (breed}!

Nieuwsbrief

1 juni 2007

{Breed}, tweewekelijks in uw mailbox! U kunt zich hier aanmelden.

javhide.com sexsut.com