NJi - Tienercentra in beweging

1 januari 2003

Tienercentra in beweging
Werkmateriaal voor een vrijetijdsaanbod aan tieners
Hensen, M., Hoex, J. en N. ten Thije

Ouders van kinderen die gebruik maken van de buitenschoolse opvang vragen om nieuwe opvangmogelijkheden als hun kind naar het voortgezet onderwijs gaat. Maar ook tieners zelf geven aan ´een eigen plek´ te willen hebben om naar toe te kunnen na school, waar gezelligheid en begeleiding is, waar je je vrienden en vriendinnen mee naar toe kunt nemen, waar je je huiswerk kan maken en waar af en toe eens een gave activiteit is. Dankzij een vierjarig experiment van het Ministerie van VWS ontwikkelden de afgelopen drie jaar vaak kale locaties zich tot bloeiende tienercentra. Kinderopvang- en welzijnsorganisaties, scholen voor voortgezet onderwijs, een huiswerkinstituut, een instituut voor de jeugdhulpverlening, een sportvereniging: al deze organisaties verzorgen zelf of in samenwerking met andere partners ´de vrijetijdsarrangementen´ voor kinderen van ongeveer 10 tot 16 jaar.

Dit boek richt zich in eerste instantie op (project)leidinggevenden en in tweede instantie op de werkers in de tienercentra. Daarnaast zullen beleidsmakers in de meer beleidsmatige hoofdstukken aanknopingspunten vinden om tienercentra een plaats te geven binnen het lokale jeugdbeleid. In dit boek is een cd-rom ingesloten met achtergrondinformatie, artikelen, verwijzingen en werkmateriaal dat voor de eigen organisatie gebruikt en aangepast kan worden.

Bestelinformatie

Nieuw boekje

1 januari 2003

Een nieuw praktisch boekje! Als hulp en inspiratiebron. Over werken aan en in een kindcentrum. Juist voor hen die dagelijks werken voor kinderen.
Bestel het hier.

Columns van Job

1 januari 2003

09 juli 2018
25 april 2018

Op de kaart

1 januari 2003

kaart van alle Brede Scholen en IKC's. Staat u er al bij?

Twitter (breed}!

Nieuwsbrief

1 januari 2003

{Breed}, tweewekelijks in uw mailbox! U kunt zich hier aanmelden.

javhide.com sexsut.com