Sardes - De brede school in de praktijk

17 mei 2007

De samenleving verandert, leerlingen veranderen en ook scholen passen zich aan. Eén van de manieren om meer kansen te creëren voor kinderen en tegelijkertijd de maatschappelijke verwachtingen ten aanzien van het onderwijs een plek te geven, is het vormen van een brede school.

Het begrip ‘brede school’ is in het voortgezet onderwijs nog niet zo ingeburgerd als in het primair onderwijs. Toch neemt ook in het voortgezet onderwijs het aantal brede scholen de laatste jaren snel toe. Het is interessant om te zien hoe de brede school voor voortgezet onderwijs uitgroeit tot een nieuwe vorm, waar leerlingen ontdekken, leren, sporten , cultureel actief zijn, recreëren en tegelijkertijd een thuis vinden.

Deze handreiking is tot stand gekomen dankzij de bereidwillige medewerking van zes brede scholen.

Download de publicatie

23 november 2017