SWP - Zoeken naar betekenis

8 november 2010

Dit boek gaat over de Deense Bifrost-school. Deze school brengt sinds 1987 met succes een pedagogiek in de praktijk die uitgaat van de natuurlijke belangstelling van kinderen om te leren.

De Bifrost-school richt zich op leerlingen tussen de zes en zestien jaar. Kenmerkend voor Bifrost is dat er geen conventionele leerboeken of beoordelingen in cijfers zijn. Het onderwijs krijgt vorm vanuit ideeën die uit kinderen zelf voortkomen. Leraren stellen daarbij gezamenlijk het eigen onderwijsmateriaal samen. Kunst – en natuurbelevingen spelen een centrale rol.

De pedagogische benadering is vooral geïnspireerd door het werk van onderwijsvernieuwers als Vygotskij, Grundtvig en Gardner. Kerngedachte is dat een school medeverantwoordelijk is voor de ontwikkeling van kinderen tot levenslustige, daadkrachtige en verantwoordelijke mensen.

Dit boek is voor praktiserende leerkrachten en leraren in opleiding en in het algemeen voor iedereen die geïnteresseerd is in de ontwikkeling van kinderen.

Bestelinformatie:
Uitgeverij: SWP