Bellemans, Roby - Educatie(+) projecten ontwikkelen en uitvoeren

19 november 2010

Wanneer we tijdens en activiteit iets leren wordt het al snel educatief genoemd., net als het blaadje sla dat van alles een 'broodje gezond' maakt. Het effect van veel educatieve programma’s is vaak te vergelijken met het aanleren van twee woorden Duits, een woord Frans, drie woorden Chinees. Je hebt inderdaad iets geleerd, maar wat heb je er aan?  In de handleiding “Educatie(+) projecten ontwikkelen en uitvoeren”, leest u in het eerste deel wat “leren” is. In het tweede deel leest u hoe men van daaruit projecten kan ontwikkelen. De handleiding is onder meer bedoeld voor mensen die Brede School Activiteiten moeten bedenken en uitvoeren.

Roby Bellemans studeerde onderwijskunde maar werkte vooral als tentoonsteller en bedenker van culturele projecten; hij bedacht onder meer de KinderKunstUitleen. In zijn vrije tijd gaf hij denksportles. Vanaf de begin jaren tachtig bracht hij tentoonstellingen met speciaal voor kinderen gemaakte beeldende kunst. Dit was vrij uniek, vanuit het binnen- en buitenland wilde men ze graag overnemen. Liefst met educatieve activiteiten voor de kinderen erbij. Voor het enthousiast maken van kinderen voor hedendaagse kunst ontving Roby Bellemans de eerste Zeeuwse Cultuurprijs.

Titel: Educatie(+) projecten ontwikkelen en uitvoeren
Auteur: Roby Bellemans
Bijlagen: digitaal Format
Uitgeverij: Roby Bellemans Produkties
ISBN: 978-94-90355-01-2
Formaat: A5
Aantal pg: 48
Jaar uitgave: 2009
Verkoopsprijs: € 15,-
Informatie: www.robybellemans.nl ; info@robybellemans.nl

De setprijs voor “Educatie(+) projecten ontwikkelen en uitvoeren”  en “Algemeen Basishandboek voor de Tentoonsteller” bedraagt € 25,- .

23 november 2017