Ziet u deze nieuwsbrief niet goed? Bekijk dan de online versie.

Nieuwsbrief Woensdag 24 november 2010
Zet uw brede school op de kaart!
In onze vorige nieuwsbrief vertelden we u al over onze vernieuwde website. Daar vindt u nu ook een overzichtskaart met brede scholen in Nederland. Op deze landkaart willen we zoveel mogelijk brede scholen uit alle delen van het land weergeven. Door uw school aan te melden kunt u ons helpen deze kaart compleet te maken. Zet daarom snel uw school op de kaart!

Interview met Jeroen Woltjer
In het kader van cultuureducatie slaan het OorlogsVerzetsMuseum, het Nationaal Onderwijsmuseum en het Belasting & Douane Museum in Rotterdam de handen ineen voor een pilot voor brede scholen. Leerlingen uit groep 7 en 8 krijgen lessen in de drie musea en richten uiteindelijk hun eigen museum in. Jeroen Woltjer is medewerker Educatie bij het OorlogsVerzetsMuseum in Rotterdam. Hij vertelt in dit interview over de pilot die in februari 2011 van start gaat.
Lees meer >>>

Ambassadeurs op tour!
Op donderdag 14 en vrijdag 15 oktober organiseerde het Landelijk Steunpunt Brede Scholen een bustour voor zijn ambassadeurs. De bustour leidde langs verschillende scholen van ambassadeurs, zoals Het Wonderwoud in Zwolle, MFA Schakelveld in Assen, Vensterschool Stadspark in Groningen, De Samensprong in Haulerwijk en MFA de Spil in Heerenveen. Doel van de reis: een kijkje nemen in andermans keuken, ervaringen uitwisselen en kennis delen!
Lees het hele verslag van de tour!
 

Gezocht: pilotlocatie talentontwikkeling
Voor een Onderzoeks- en Ontwikkelopdracht (R&D) van het ministerie van OCW zoekt Onderwijsadviesbureau APS contact met brede scholen die intensief samenwerken aan talentontwikkeling van kinderen. In de pilot zoekt APS naar nieuwe vormen van inter-professionele samenwerking tussen professionals in de brede school, zodat er gezamenlijk zicht ontstaat op de talenten van kinderen en ook gezamenlijk versterkt worden.
Lees meer >>>

Literatuur
'Samenwerken in één gebouw'
Samenwerken in één gebouw, zorg voor dezelfde kinderen, gebruikmaken van elkaars ruimtes: dit vraagt om duidelijke afspraken en inzichtelijke informatie die voor iedereen beschikbaar is. Archipel en de Blokkentoren hebben een map samengesteld waarin (bijna) alle aspecten staan, die zich voordoen als school, kinderopvang, peuterspeelzaal en andere organisaties samenwerken en samenwonen in één gebouw.
Lees meer >>>


Agenda
20 januari 2011
Vierde landelijke conferentie Lokale Educatieve Agenda 
Dé dag van gezamenlijke reflectie op de stand van het lokale onderwijs- en jeugdbeleid en van visiebepaling voor de toekomst. Met een gevarieerd programma en meer dan 30 informatieve en interactieve deelsessies, waaronder een workshop van {Breed} met de titel: 'Brede Scholen: kan het voor een onsje minder?'
Lees meer>>>

26 januari 2011
Pabocongres
Het landelijk overleg van de lerarenopleidingen basisonderwijs en {Breed} organiseren de conferentie Brede School, Scholen voor de Toekomst bij de Hogeschool de Kempel in Helmond.
Lees meer>>>


Nieuws
Hieronder vindt u het meest actuele nieuws van BredeSchool.nl:

-    Tweede Kamer behandelt kinderopvang
-    De ANWB biedt middelbare scholieren een maatschappelijke stage
-    Minister Van Bijsterveldt pleit voor flexibelere lestijden
-    Landelijk Steunpunt Brede Scholen brengt werkbezoek aan Berlijn

Volg ons ook op Twitter, Facebook en LinkedIn!
javhide.com sexsut.com