Ziet u deze nieuwsbrief niet goed? Bekijk dan de online versie.

Nieuwsbrief 8 februari 2011
Interview
In Nederland wint de brede school aan terrein. Maar wat levert een brede school nu precies op? Is het voor een kind beter om naar een brede school te gaan dan naar een niet-brede school? Oberon doet hier samen met Sardes en ITS onderzoek naar. Joke Kruiter van Oberon vertelt over de Landelijke Effectmeting Brede Scholen.
Lees meer

Onderwijs in krimpgebieden
In een aantal gebieden in Nederland loopt het bevolkingsaantal terug. Dit heeft gevolgen voor het onderwijs en uiteindelijk ook voor de leefbaarheid in deze gebieden. {Breed} krijgt steeds meer vragen van scholen die samengaan of samen moeten gaan om de onderwijskwaliteit te blijven behouden. Op BredeSchool.nl besteden wij nu speciale aandacht aan dit thema.
Lees meer

Een tuin voor alle kinderen
In Assen-Oost namen enkele enthousiaste ouders het initiatief voor een Kindertuin. Hier leren kinderen onder begeleiding van vrijwilligers tijdens en na schooltijd alles over het groeien en bloeien van de natuur.
Lees meer

In de schijnwerpers
Brede school De Wieken is een kleurrijke brede Daltonschool voor alle kinderen in de buurt. De school bestaat al elf jaar. Omdat De Wieken ook ambassadeur is van {Breed} kunt u deze school bezoeken en er inspiratie opdoen!
Lees meer

Studiedag brede school coördinatoren
Op 11 maart organiseert {Breed} een studiedag voor brede school coördinatoren met als thema ‘Samenwerken –hoe doe je dat?’ In de praktijk blijkt het voor brede school coördinatoren soms lastig te zijn om de partijen allemaal met de neuzen dezelfde kant op te krijgen. Op deze studiedag wordt daaraan gewerkt.
Lees meer

Nieuws
Hier vindt u de laatste nieuwsberichten van BredeSchool.nl:
- Rotterdamse peuters krijgen taalles in Groep 0
Ouders kunnen kinderen én eten afhalen bij kinderdagverblijf in Amersfoort
- Brede school belangrijk bij organisatie jeugdzorg binnen de gemeente
- Oberon presenteert goede voorbeelden van NME binnen de brede school

Agenda
Hieronder vindt u een selectie uit de agenda op BredeSchool.nl:
- 8 maart 2011: Onderwijs en kinderopvang in krimpgebieden
- 14 maart 2011: Masterclass kinderopvang in eigen beheer
- 15 maart 2011: Onderwijs en kinderopvang in grootschalige nieuwbouwwijken

Volg ons ook op Twitter, Facebook en LinkedIn!

javhide.com sexsut.com