NJi - Wij doen mee met VVE

2 maart 2011

Ervaringen van kinderdagverblijven in Amsterdam Zuidoost
Schreuder, L., M. Gemmeke en J. Schonewille

Hoe verloopt de invoering van voor- en vroegschoolse educatie (VVE) in kinderdagverblijven? Wat draagt bij tot succes en wat zijn de problemen? Stadsdeel Zuidoost van de gemeente Amsterdam en kinderopvangorganisatie Partou hebben dit in 2009 en 2010 laten onderzoeken door het Nederlands Jeugdinstituut.

Dit boek bevat de onderzoeksresultaten. Het onderzoek heeft onder andere geleid tot een lijst met twaalf structurele voorwaarden voor een goede invoering van VVE-programma's in kinderdagverblijven. Ook worden de pedagogische vaardigheden beschreven die nodig zijn voor een goede uitvoering van VVE. Het boek eindigt met acht aanbevelingen van Partou voor andere kinderdagverblijven en beleidsmedewerkers in gemeenten.

Boek
44 pagina's
Prijs: € 10
ISBN: 978 90 883143 8

Hier kunt u het boek bestellen.