Studiedag 'Samenwerken: hoe doe je dat?'

21 maart 2011

Samenwerking speelt een cruciale rol binnen de brede school. Als brede school directeur of –coördinator geef je leiding aan deze samenwerking: je richt de samenwerkingsorganisatie in, je geeft leiding aan het samenwerkingsproces. Omdat iedere brede school uniek is, is er geen pasklaar antwoord op alle vraagstukken en problemen waar je in je praktijk als leidinggevende tegenaan loopt.

Gelukkig is er intussen veel ervaring opgedaan en kennis opgebouwd over leidinggeven aan samenwerking. Op 11 maart organiseerde {Breed} een studiedag rondom het thema samenwerking o.l.v. Janny Reitsma. Tijdens deze studiedag werd in verschillende coöperatieve werkvormen kennis gedeeld en werd de eigen praktijksituatie geanalyseerd. De dag bestond uit drie kernthema’s waarbij telkens theoretische kennis, eigen kennis en praktijksituatie werden verbonden:

• Kernthema 1: Ontwikkelen: wat zijn de ontwikkelingsfasen van de samenwerking in de brede school en hoe geef je deze fasen vorm?
• Kernthema 2: Ontwerpen: Hoe organiseer je een succesvolle samenwerking?
• Kernthema 3: Leidinggeven aan samenwerking.

Downloads:

1.   Uitgebreid verslag van de studiedag