Ziet u deze nieuwsbrief niet goed? Bekijk dan de online versie.

Nieuwsbrief 19 april 2011
Goed Voorbeeld
De Theo Thijssenschool is een openbare brede school in Zutphen. De school valt onder de Stichting Archipel, die haar scholen wil ontwikkelen tot Educatieve Centra. Onderwijs en opvang gaan hand in hand en samen met welzijnswerk, de muziekschool, sportclubs en andere organisaties worden activiteiten aangeboden op het gebied van sport, kunst & cultuur, aangevuld met zorg en opvoedingsondersteuning.
Lees meer

Bezuinigingen: hoe gaat u ermee om?
Bezuinigingen in het onderwijs zijn het gesprek van de dag. Ook in de brede school krijgen we ermee te maken. Daarom organiseert {Breed} in het najaar een studiedag voor brede school coördinatoren rond dit thema. {Breed} zoekt bovendien naar goede, maar ook naar schrijnende voorbeelden uit de brede school praktijk. Hoe gaat u om met bezuinigingen in uw brede school? Kent u een goed of juist een schrijnend voorbeeld? Heeft u tips voor het omgaan met bezuinigingen?
Wij horen het graag!

Literatuur
Combifuncties Onderwijs - Aan het werk met combinatiefuncties in het VO
Een goede manier om de school te verbinden met sportverenigingen of culturele instellingen, is door een combinatiefunctie in te stellen. Een functie waarbij een werknemer in dienst is bij één werkgever maar werkzaam is voor twee of meer sectoren: in dit geval onderwijs, sport en/of cultuur. In deze brochure van Combifuncties Onderwijs leest u alles over combinatiefuncties in het VO.
Lees meer

Oproep
Voor een nieuw onderzoeksproject wil het lectoraat Integraal Jeugdbeleid van de Hanzehogeschool Groningen de komende drie maanden een veldverkenning uitvoeren op een aantal brede scholen. Er wordt gezocht naar brede scholen uit het Noorden van het land, die hun 'keuken' voor een klein groepje studenten open willen stellen als het gaat om binnen-buitenschools leren. Deelname is gratis. Opgeven kan tot 29 april.
Lees meer


Agenda
Hieronder vindt u een selectie uit de agenda op BredeSchool.nl:
- 16, 17 en 23 mei: Gluren bij de buren
- 9 juni 2011:          Startbijeenkomst bouwstenen voor kinderopvang
- 16, 17 juni 2011:  Tweedaagse Actief Ouderschap in de Brede School

Nieuws
Hier vindt u de laatste nieuwsberichten van BredeSchool.nl:
- Advies SER: sluitende dagarrangementen voor kinderen
- Sectorraden tevreden met uitstel bezuinigingen Passend Onderwijs
- Experimenten flexibele onderwijstijd van start
- Minister zet brede school beweging voort

Volg ons ook op Twitter, Facebook en LinkedIn!

javhide.com sexsut.com