Tovey, H. - Laat ze buiten spelen

5 mei 2011

Laat ze buiten spelen is een vertaling van het boek Playing Outdoors van Helen Tovery, docent aan de Roehampton University te Londen. De auteur brengt in dit boek belangrijke elementen bij elkaar over wat het betekent om tijdens en door buitenspel te leren. Ondanks pogingen om de eis wettelijk te verankeren dat aan kinderen rijke mogelijkheden worden geboden om ‘buiten’ te leren, is dat tot nu toe niet gebeurd.

Het boek wil – in afwachting daarop - ondersteuning geven aan beroepskrachten die met kinderen van anderen werken. Zij worden aangemoedigd om kinderen op rijke en gevarieerde manieren ervaringen van hoge kwaliteit aan te bieden op buitenspeelterreinen.

Het boek sluit qua inhoud en qua inzet aan bij het boek van Richard Louv ‘Het laatste kind in het bos’. Dat boek trok in 2009 wereldwijde aandacht en opende de ogen voor iedereen dat het nemen van ‘gezonde risico’s’ enorme kansen biedt aan de ontwikkeling van kinderen.

Laat ze buiten spelen. Pleidooi voor gezonde risico’s is het 12e deel in de Reeks Educatief van Fontys Opleidingscentrum Speciale Onderwijszorg. De reeks verschijnt bij Garant uitgevers (Apeldoorn/Antwerpen). Het telt 192 pagina’s, is rijk geïllustreerd en kost € 21,00. Te bestellen via www.educatieshop.nl en bij de boekhandel.

Nieuw boekje

5 mei 2011

Een nieuw praktisch boekje! Als hulp en inspiratiebron. Over werken aan en in een kindcentrum. Juist voor hen die dagelijks werken voor kinderen.
Bestel het hier.

Columns van Job

5 mei 2011

09 juli 2018
25 april 2018

Op de kaart

5 mei 2011

kaart van alle Brede Scholen en IKC's. Staat u er al bij?

Twitter (breed}!

Nieuwsbrief

5 mei 2011

{Breed}, tweewekelijks in uw mailbox! U kunt zich hier aanmelden.

javhide.com sexsut.com