Ziet u deze nieuwsbrief niet goed? Bekijk dan de online versie.

Nieuwsbrief 17 mei 2011
Goed voorbeeld
Niet elke brede school ziet groen als een uitdagend thema of weet hoe dit vorm te geven. Een Natuur- en Milieueducatie Centrum (NME-centrum) kan hierbij van dienst zijn. Natuurcentrum Gorinchem maakte zich hard voor groene avontuurlijke speelpleinen voor de brede scholen in Gorinchem. Lees meer

Experiment flexibele onderwijstijden
Basisscholen die in de zomervakantie door willen gaan met lesgeven, kunnen in aanmerking komen voor een experiment met flexibele onderwijstijden. Dit betekent dat de uren onderwijs tijdens de zomervakantie mogen meetellen voor het wettelijk verplichte aantal uren onderwijs over acht jaar basisonderwijs. Het experiment begint op 1 augustus 2011 en duurt drie jaar.
Lees meer

Enquête
{Breed} beschouwt groen als een belangrijk thema voor de brede school. Het Steunpunt wil daarom brede scholen en gemeenten d.m.v. een enquête vragen naar de behoeften rond dit thema. Wilt u de enquête invullen? Met de uitkomsten zal SME Advies (communicatie adviesbureau op het gebied van duurzaamheid) voor {Breed} nagaan hoe zij scholen op het gebied van natuur- en milieu beter kan ondersteunen.

Stelling
Bezuinigingen in het onderwijs zijn het gesprek van de dag. Ook in de brede school krijgen we ermee te maken. Daarom organiseert {Breed} in het najaar een studiedag voor brede school coördinatoren rond dit thema. {Breed} wil een goed beeld krijgen van de situatie op brede scholen in het land en zoekt daarom naar goede, maar ook naar schrijnende voorbeelden uit de brede school praktijk.
Vertel ons uw situatie!

Agenda
Hier vindt u een selectie uit de agenda op BredeSchool.nl:
27 mei 2011: Kennisconferentie 'Talentontwikkeling en Wetenschap & Techniek'
10 juni 2011: Bijeenkomst voor voorlopers ontwikkeling IKC en Sterrenschool
21 sept 2011: CED groep organiseert Themadag Science

Nieuws
Hier vindt u een overzicht van het laatste nieuws op BredeSchool.nl:
- Kabinet gaat fraude kinderopvangtoeslag tegen
- Pensioenfondsen moeten investeren in onderwijs
- Hoorzitting betere aansluiting bso en school

- Er zijn minder zorgleerlingen dan gedacht


Volg ons ook op Twitter, Facebook en LinkedIn!

javhide.com sexsut.com