Ziet u deze nieuwsbrief niet goed? Bekijk dan de online versie.

Nieuwsbrief 29 juni 2011
Vakantie
De scholen in het midden van het land zijn aan de laatste week van het schooljaar begonnen. 2 juli start voor hen officieel de schoolvakantie. Het zuiden begint een week later aan de welverdiende zomervakantie, hekkensluiter is het onderwijs in het noorden. Wij wensen al onze nieuwsbrieflezers alvast een heerlijke vakantie toe!

Goed voorbeeld
De Dorus Rijkersschool bestaat sinds 1965 en is gesitueerd in de wijk Banne Zuid in Amsterdam-Noord. De school is een Daltonschool in oprichting en  is gehuisvest in één hoofdgebouw en twee special units. De Voorschool bevindt zich op loopafstand van de school. In augustus 2015 hoopt de school het jaar te starten in een nieuw (breed) schoolgebouw een eindje verderop in de wijk. Het hoofddoel van Brede School Dorus Rijkers is ontwikkelingskansen van kinderen vergroten.
Lees meer

Verslag
Op vrijdag 10 juni organiseerde {Breed} een speciale bijeenkomst voor voorlopers in de ontwikkeling van het IKC en de Sterrenschool. Met deze bijeenkomst wil {Breed} voorlopers een platform bieden, waarop zij met elkaar van gedachten kunnen wisselen, samen inhoud kunnen geven aan de ontwikkeling van een integraal kindcentrum, elkaar inspireren, verbindingen leggen en elkaars deskundigheid benutten. Vertegenwoordigd waren: Laterna Magica Amsterdam, gemeente Leeuwarden en de eerste Almeerse Sterrenschool.
Lees meer

Publicaties
De laatste tijd heeft {Breed} samen met Sardes, NJI en AVS hard gewerkt aan een brochure over verschillende verschijningsvormen van de brede school. Er komen twee brochures, één over brede scholen in het primair onderwijs en één over brede scholen in het voortgezet onderwijs. Na de zomervakantie kunt u deze brochures op BredeSchool.nl bekijken. U kunt de brochures ook aanvragen bij {Breed}.

Meer groen op de brede school
Enkele weken geleden riepen wij alle lezers van onze nieuwsbrief op onze enquête over groen op de brede school in te vullen. Het invullen van deze enquête kan nog tot 1 juli. Met de uitkomsten zal SME Advies (communicatie adviesbureau op het gebied van duurzaamheid) voor {Breed} nagaan hoe scholen op het gebied van natuur- en milieu beter te kunnen ondersteunen.
Lees meer

Agenda
Terwijl de zomervakantie voor de deur staat, is {Breed} druk bezig met het samenstellen van een agenda voor het komende schooljaar. U doet er goed aan de volgende data alvast in uw agenda te noteren:
23 september 2011 - Studiedag voor brede school coördinatoren over financiën
10 november 2011 -  Themamiddag Sport en de brede school
Meer informatie over de studiedag op 23 september volgt zo snel mogelijk op BredeSchool.nl of in deze nieuwsbrief.

Nieuws
Hier vindt u een overzicht van het laatste nieuws op BredeSchool.nl:
- Aanmelding startgroepen peuters gestart
- Muziekeducatie en -beleving zijn belangrijk
- Veel aandacht voor onderzoek naar muziekeducatie
- De transformatie van het schoolgebouw


Volg ons ook op Twitter, Facebook en LinkedIn!

javhide.com sexsut.com