Ziet u deze nieuwsbrief niet goed? Bekijk dan de online versie.

Nieuwsbrief 12 juli 2011
Zomervakantie
Voor veel scholen is de zomervakantie al begonnen. Daarom is dit de laatste BredeSchool.nl nieuwsbrief van dit schooljaar. Na de vakantie ontvangt u het laatste nieuws op brede school gebied weer per e-mail. Tot die tijd houden we u graag op de hoogte via onze website. Wij wensen u een heerlijke vakantie toe!

Verslag
Op 28 juni 2011 volgden een aantal ambassadeurs van {Breed} en andere genodigden een masterclass ict op 'De Verdieping' bij Stichting Kennisnet in Zoetermeer. Tijdens de masterclass kwamen verschillende onderwerpen aan bod, waaronder ict in de sterrenschool, de 21ste eeuw en flexibiliteit en social media. Moesin Laghmich van basisschool De Dijsselbloem in Voorburg vertelde over een nieuwe start en ICT in combinatie met een verlengde schooldag.
Lees het verslag

Studiedag Financiën
Op 7 oktober 2011 organiseert {Breed} een studiedag voor brede school coördinatoren met het thema Financiën. De studiedag vindt plaats in brede school Het Vlechtwerk in Almere van 10.00 tot 13.00 uur.
Bekijk het programma en schrijf u snel in!

Publicatie
1+1=3 Op zoek naar de meerwaarde van brede scholen
Berger Barnett Architecten presenteert een vergelijkende analyse van multifunctionele accommodaties in Nederland en Engeland. Betekent het clusteren van voorzieningen een meerwaarde voor onderwijshuisvesting en welke procesmatige, ruimtelijke en financiële factoren zijn hierin bepalend? De onderzoeksresultaten zijn uitgewerkt in tien richtlijnen voor het ontwerpproces aan een MFA.

Stelling
Op verzoek van Muziek telt! stelde {Breed} een stelling op over muziekeducatie en -beleving. {Breed} is één van de ondertekenaars van het initiatief Muziek telt! van Muziek Centrum Nederland, Fonds voor Cultuurparticipatie en Kunstfactor. De stelling luidt:
In mijn brede school speelt muziekeducatie en muziekbeleving zowel binnen als buiten schooltijd, voor kinderen van 0-12 jaar, een grote rol.
Geef uw mening!

Hier vindt u een overzicht uit de agenda van BredeSchool.nl:
23 sept 2011 - Studiedag voor brede school coördinatoren over financiën
5 okt 2011    - Onderwijsdag Almere
3-5 nov 2011 - KindVak 2011
10 nov 2011  - Themamiddag Sport en de brede school

Hier vindt u een overzicht van het laatste nieuws op BredeSchool.nl:
- Na de zomervakantie beginnen met Maatschappelijke Stage
- Brede scholen mogen minder combinatiefunctionarissen aanstellen
- Rotterdam start taaloffensief
- Jonge ouders willen andere schooltijden

Volg ons ook op Twitter, Facebook en LinkedIn!