Ministerie van OCW - Regels, toezicht en handhaving in de kinderopvang, Eindrapport (april 2011)

31 augustus 2011

In 2009-2010 is de kwaliteit van het systeem van regels, toezicht en handhaving in de kinderopvang tegen het licht gehouden. Opdrachtgever voor dit onderzoek was het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OCW)1. De opdracht is uitgevoerd door B&A Consulting, met ondersteuning van KplusV voor het terrein van de zelfregulering en certificering.
Het onderzoek is uitgevoerd door middel van deskresearch van juridische documenten en beleidsstukken, protocollen en onderzoeksrapporten van derden en gesprekken met directeuren van organisaties voor kinderopvang en basisscholen, medewerkers van gemeenten en GGD-en en de leden van de klankbordgroep.

Download het rapport

23 november 2017