Ayit - Marktverkenning Kinderopvang in een vraaggestuurde markt

31 augustus 2011

Jarenlang is de kinderopvang een sterk groeiende markt geweest. Dat geldt zowel voor de dagopvang als de buitenschoolse opvang (BSO). Al enige tijd komen er echter signalen dat in sommige gebieden van Nederland de vraag naar kinderopvang stabiliseert. Tegelijkertijd groeit het aanbod aan kinderopvang nog steeds. Doordat vraag en aanbod in de kinderopvang steeds meer met elkaar in evenwicht komen, zal de markt op termijn verzadigen.

In deze handreiking „Marktverkenning Kinderopvang in een vraaggestuurde markt‟ presenteren wij een stappenplan voor marktverkenningen in de kinderopvang, waarin naast de bekende prognosemethodieken, ook aanvullend andere methodieken opgenomen zijn.

Download het onderzoek