SCP Emancipatiemonitor 2008

31 augustus 2011

Vrouwen zijn tussen 2005 en 2008 vaker gaan werken, maar het gros doet dat in deeltijd. We voelen ons ook sterk verantwoordelijk voor de situatie thuis. Nemen de grootste zorg voor het gezin op en runnen het huishouden. Daarnaast willen we er ook nog aantrekkelijk uit blijven zien.

Vrouwen zijn net zo ambitieus als mannen, ook in hun werk. Echter als het privéleven in het gedrang komt, stellen vrouwen hun werkambitie bij.
De vrouw is in de Nederlandse cultuur nu eenmaal verantwoordelijk voor wat er in huis gebeurd. „Zij hebben de ambitie het ook thuis goed te doen.” Dat stellen het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bij de presentatie van de emancipatiemonitor.

Flexibelere werktijden
Twee op de tien vrouwen wil wel meer werken, mits er betere voorzieningen komen. Het gaat dan om zaken als flexibelere werktijden, meer mogelijkheden om thuis te werken en kinderopvang.
(De Telegraaf, 4 november 2009)

Download de Emancipatiemonitor

Nieuw boekje

31 augustus 2011

Een nieuw praktisch boekje! Als hulp en inspiratiebron. Over werken aan en in een kindcentrum. Juist voor hen die dagelijks werken voor kinderen.
Bestel het hier.

Columns van Job

31 augustus 2011

09 juli 2018
25 april 2018

Op de kaart

31 augustus 2011

kaart van alle Brede Scholen en IKC's. Staat u er al bij?

Twitter (breed}!

Nieuwsbrief

31 augustus 2011

{Breed}, tweewekelijks in uw mailbox! U kunt zich hier aanmelden.

javhide.com sexsut.com