ECO3 - Een kenniscentrum ten behoeve van samenhangende voorzieningen

26 september 2011

ECO3 heeft een notitie geschreven over een kenniscentrum ten behoeve van samenhangende voorzieningen voor 0-12 jarigen met als doel een eerste aanzet tot overleg. Een dergelijk kennisinstituut dient zich in het bijzonder te richten op de samenhang van voorzieningen voor 0-12 jarigen. In de sector 0-12 jarigen is er namelijk sprake van verbrokkeling van de kennisketen en verbrokkeling van het aanbod van voorzieningen. Voor- en vroegschoolse educatie, peuterspeelzalen, kinderopvang en het primaire onderwijs vormen tezamen een palet van voorzieningen dat wordt gekenmerkt door zeer uiteenlopende financieringsarrangementen. pedagogische visies, openingstijden, beroepskwalificaties en besturingsvormen. Dat levert vanuit het oogpunt van afnemers, te weten ouders en kinderen, vaak onwenselijke situaties op.

Download de notitie