Ziet u deze nieuwsbrief niet goed? Bekijk dan de online versie.

Nieuwsbrief 4 oktober 2011
Inzicht in verschillende soorten brede scholen
Er is niet één soort brede school. Brede scholen komen in verschillende verschijningsvormen in ons land voor. Naast de ‘klassieke brede school’ onderscheidt {Breed} vier andere vormen van brede scholen: het ‘netwerkmodel’, het ‘compacte model’, een ‘breed voorzieningen model’ en het ‘integrale model’. Dat staat in de brochure ‘Verschijningsvormen van brede scholen 2011’ die door {Breed} is gepubliceerd. De brochure is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Sardes, NJi en AVS.
Download de brochure

Sport en de brede school
Op donderdag 10 november 2011 van 10.00 tot 15.00 uur organiseert {Breed} in samenwerking met Living Vision in het Topsportcentrum in Almere de themadag 'Sport & Brede School: een gouden combinatie'. Tijdens deze themadag maakt u kennis met de meerwaarde van het thema sport en de brede school.
Lees meer

Ambassadeur voor het voetlicht
Het Wonderwoud is in 2003 gestart als eerste Zwolse Brede School. De school vindt dat er een doorgaande lijn moet zijn in opvoeding, ontwikkeling en educatie. Het Wonderwoud werkt samen met alle instellingen in de wijk die zich richten op de ontwikkeling van kinderen. Omdat Het Wonderwoud een ambassadeur is van {Breed}, kunt u dit goede voorbeeld ook bezoeken!
Lees meer

Begrippenlijst
Wie voor het eerst te maken krijgt met de brede school wordt wellicht overvallen door de vele termen en afkortingen die er worden gebruikt rondom de brede school. Het gaat daarbij om begrippen die betrekking hebben op de inhoud van de brede school, maar ook op de verschijningsvorm. {Breed} licht op BredeSchool.nl een dertigtal begrippen toe.
Bekijk de begrippenlijst

Interview
Muziek op school: een win-winsituatie
Maakmuziek.nu is een muziekproject voor groep 6, 7 en 8, dat EDU-ART in opdracht van de Koninklijke Nederlandse Federatie voor Muziekverenigingen (KNFM afdeling Gelderland / Flevoland) ontwikkelde. We spraken met Marc Gouswaart over dit bijzondere project.
Lees het interview

Hoe doet u dat?
Dagelijks krijgt {Breed} vragen voorgelegd van mensen uit het werkveld. Voor een onlangs binnengekomen vraag schakelen we graag uw hulp in. Een eigenaresse van een overkoepelende organisatie, die samen met school opvang organiseert, legde ons de volgende vraag voor: "Hoe kunnen wij er binnen de BSO voor zorgen dat kinderen lekker buiten kunnen ravotten, zonder dat wij door de GGGD of ouders op de vingers worden getikt?"
Heeft u tips? Laat het ons weten!

Agenda
Hier vindt u een overzicht uit de agenda van BredeSchool.nl:
7 okt 2011    - Studiedag voor brede school coördinatoren over financiën
3-5 nov 2011 - KindVak 2011
8-9 nov 2011 - Onderwijsdagen 2011
16 nov 2011  - Conferentie Opbrengstgericht Leiderschap

Nieuws
Hier vindt u een overzicht van het belangrijkste nieuws van BredeSchool.nl:
- Servicecentrum Scholenbouw gaat op tour!
- Radio 4-actie 'Klassiek geeft' van start
- Nieuwe maatregelen tegen fraude kinderopvang
- MediaMachtig verstrekt ook dit jaar subsidie

Volg ons ook op Twitter, Facebook en LinkedIn!

javhide.com sexsut.com