Hoekstra & Van Liempd - Ruimte maken voor vier tot twaalf

24 oktober 2011

De inrichting voor ruimten voor buitenschoolse opvang speelt een belangrijke rol in de wijze waarop kinderen hun vrije tijd beleven. Kinderen hebben na een drukke schooldag behoefte aan ontspanning, maar ook aan uitdaging. Ze willen zelf keuzes kunnen maken, ze willen met andere kinderen spelen, maar soms ook even alleen zijn.

Hoe kun je ruimten voor buitenschoolse opvang zo inrichten dat ze aan de gevarieerde behoeften van kinderen voldoen, dat ze passen bij hun leeftijd en bij de pedagogische visie en werkwijze van de organisatie? Hoe zorg je ervoor dat die ruimten tegelijkertijd functioneel, veilig, uitdagend, vertrouwd en stimuleren zijn?

Titel: Ruimten maken voor vier tot twaalf
Auteurs: Hoekstra & Van Liempd
Pagina's: 144