Bustour ambassadeurs - 13 oktober 2011

28 oktober 2011

Op donderdag 13 oktober 2011 vond de eerste bustour van dit schooljaar voor ambassadeurs van {Breed} plaats. Na eerdere bustours in respectievelijk het Noorden van het land en de Randstad, had nu het Zuiden de eer de ambassadeurs te ontvangen. In de ochtend werd Kindcentrum De Troubadour in Rosmalen aangedaan om vervolgens met de bus richting Nijmegen te vertrekken.

Kindcentrum De Troubadour
Kindcentrum De Troubadour bevindt zich in Rosmalen en valt onder het Bossche Brede Schoolbeleid. In Den Bosch zijn in alle achterstandswijken Bossche Brede Scholen ontwikkeld. Vanaf 2008 wordt de ontwikkeling van Bossche Brede Scholen op andere locaties ook gestimuleerd. Daarnaast wordt ook ingezet op de ontwikkeling van Integrale Kindcentra. Het verschil is dat Bossche Brede Scholen zich richten op samenwerking met partners in de wijk en de Integrale Kindcentra richten zich op samenwerking onderwijs, kinderopvang en peuterspeelzaal.

Brede School De Wieken
Brede school De Wieken is een kleurrijke brede Daltonschool voor alle kinderen in de buurt. Deze brede school bestaat al elf jaar. De brede school werkt samen met KION, Tandem Welzijn, De Lindenberg – huis voor de kunsten, GGD, Sportservice, bibliotheek, ROC en TCCN (Technisch Creatief Centrum Nijmegen) en andere partners zoals BSO de Vuurtoren.

Lees het verslag van de bustour.