Hoex en Kunseler - Tis knap lastig!

Tis knap lastig!
Omgaan met lastig gedrag in de buitenschoolse opvang
Josette Hoex en Floortje Kunseler
ISBN: 978-90-6665-935-3
176 pagina's
4e druk, 2011
Uitgever: SWP Book

Wat kan de buitenschoolse opvang betekenen voor kinderen met probleemgedrag? De vier opvoedingsdoelen uit de Wet kinderopvang zijn bij het zoeken naar een passend aanbod, het vertrekpunt in Tis knap lastig! In zeven hoofdstukken staat praktische informatie en advies voor een pedagogische aanpak over het omgaan met kinderen en over het contact met ouders. In de bijlagen is achtergrondinformatie en werkmateriaal opgenomen.

Tis knap lastig! is geschreven voor groepsleiding en locatiehoofden van centra voor buitenschoolse opvang. Het wil helpen om de juiste aanpak te ontdekken voor een passend aanbod voor kinderen met lastig gedrag.

De uitgave Tis knap lastig! Omgaan met lastig gedrag in de buitenschoolse opvang is één van de resultaten uit het project 'Knap lastig!', uitgevoerd door het NJi in opdracht van de Landelijke Oudervereniging Balans. In dit project gaat het om de vraag die ouders van kinderen met probleemgedrag aan de opvang stellen: 'Kunnen jullie goede opvang bieden die aansluit op de behoefte van onze kinderen?'

Josette Hoex is verbonden aan de afdeling Educatie & Opvang van het Nederlands Jeugdinstituut (Nji) in Utrecht. Zij is auteur van uitgaven op het gebied van pedagogisch beleid, kwaliteitszorg, gastouderopvang en tieneropvang.

Floortje Kunseler studeert Pedagogische Wetenschappen aan de Universiteit Leiden. Gedurende het project 'Knap lastig' was zij werkzaam als stagiaire bij het NJi.

Prijs: € 24.50