Ziet u deze nieuwsbrief niet goed? Bekijk dan de online versie.

Nieuwsbrief 29 november 2011
Sport en brede school: een gouden combinatie
Op donderdag 10 november vond de bijeenkomst Sport en brede school: een gouden combinatie plaats. Deze bijeenkomst werd georganiseerd door {Breed} in samenwerking met Living Vision in het Topsportcentrum in Almere. Een uitgebreid verslag van deze bijeenkomst, inclusief foto's, vindt u binnenkort op BredeSchool.nl en in deze nieuwsbrief.

Echt wel, echt niet!
Samenwerken Opvang & Onderwijs = kinderspel
Op 28 januari 2012 organiseren de AOb, CNV Onderwijs, CNV Publieke Zaak, AbvaKabo FNV, Andere Tijden in onderwijs en opvang en {Breed} een studiedag over de samenwerking tussen onderwijs en (buitenschoolse) opvang. Een studiedag geschikt voor alle medewerkers in de klas of in de groep. Wilt u deze studiedag bijwonen?

Literatuur
Kindercentra managen vraagt speciale talenten. Het aansturen van de organisatie en haar medewerkers moet gecombineerd worden met een visie op de inhoud van het werk, zowel vandaag als in de toekomst. Daarnaast brengen de wet- en regelgeving in Nederland en Vlaanderen nieuwe verantwoordelijkheden mee. Bovendien vallen nogal wat zekerheden weg doordat onze maatschappij meer divers en complex wordt. Het debat over de kinderopvang ligt open. Het handboek Pedagogisch management in de kinderopvang wil een leidraad bieden voor het debat over eigentijdse kinderopvang.

Hier vindt u een overzicht uit de agenda van BredeSchool.nl:
8 dec 2011    - Vierde nationale dag combinatiefuncties
28 jan 2011   -  Echt wel, echt niet: Samenwerken Opvang & Onderwijs = kinderspel
1 feb 2012     - Opleiding Co√∂rdinator Brede School
1 feb 2012     - Kenniskring media-educatie

Hier vindt u een overzicht van het belangrijkste nieuws van BredeSchool.nl:
- Ruim 12.000 jongeren kiezen sportstage
- Combinatiefunctionarissen hebben meerwaarde
- FNV houdt peiling onder ouders over kinderopvang
- Iedereen kan zingen met zangmakers

Volg ons ook op Twitter, Facebook en LinkedIn!