NME & Oberon - Duurzaamheid in de brede school

23 december 2011

Steeds meer brede scholen willen duurzaamheid een duidelijke plaats geven of kiezen zelfs voor een groen of duurzaam profiel. Maar hoe geef je daar, met de partners van de brede school, gezamenlijk vorm aan?

Leren over duurzaamheid is belangrijk voor de bewustwording en de betrokkenheid van de kinderen van nu. Dat gebeurt binnen de school in lessen, ná school binnen de kinderopvang of in clubs, en ook thuis en in de vrije tijd. Ook andere partijen, zoals de (duurzame) gemeente en de ‘groene organisaties’, zijn actief op dit
gebied. De brede school biedt bij uitstek gelegenheid om het binnenschoolse leren te combineren met het zelf ervaren en doen.

In deze handreiking vindt u een stappenplan, tips en links. U kunt de handreiking hier downloaden of bestellen bij Oberon.

23 november 2017