Ziet u deze nieuwsbrief niet goed? Bekijk dan de online versie.

Nieuwsbrief 10 januari 2012
Welkom terug!
Na een welverdiende kerstvakantie zijn alle scholen gisteren weer begonnen. Wij hopen dat u heeft genoten van de feestdagen en dat u met frisse energie aan het nieuwe jaar begonnen bent. U leest nu de eerste BredeSchool.nl nieuwsbrief van 2012. Wij houden u ook dit jaar graag weer op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op brede school gebied. Heeft u een vraag of een opmerking? Stuur dan een e-mail naar ditis@bredeschool.nl.

Echt niet, echt wel!
Op 28 januari organiseert {Breed} samen met andere partijen een studiedag met de titel: Echt niet, echt wel: Samenwerken Opvang & Onderwijs = kinderspel! De dag is geschikt voor alle medewerkers in de klas of in de groep. U heeft nog maar even de tijd om in te schrijven. Wees er dus snel bij!
Lees meer over deze studiedag

Aansprekend voorbeeld
Op 24 november 2011 werd integraal Kindcentrum Prins Willem Alexander officieel geopend. In het nieuwe gebouw werken de basisschool, peuterspeelzaal, kinderopvang en bibliotheek integraal samen. Ruim 600 kinderen van 0 tot 14 jaar bezoeken dagelijks het kindcentrum dat 52 weken per jaar is geopend van 07.00 tot 19.00 uur.
Meer weten over dit integrale kindcentrum?

Goed voornemen
Ook de redactie van BredeSchool.nl is het nieuwe jaar begonnen met een goed voornemen: In het nieuwe jaar willen we graag meer gebruik maken van flimpjes op onze website. Heeft u een leuk, mooi, goed of inspirerend filmpje van uw brede school, dat u graag met andere scholen deelt?
Laat het ons weten!

Leestips
De afgelopen periode verschenen er diverse interessante artikelen in de vakliteratuur. Hieronder geven wij u graag een paar leestips!
- Eindelijk een stevig verhaal (BBMP)
- Zomerschool en de sociale ladder (MOgroep)
- Traditionele vernieuwers, wat kunnen andere scholen van ze leren? (AVS)
- Professionals, amateurs en onderwijs werken steeds vaker samen
(Cultuurplein Magazine 02)

Hier vindt u een overzicht uit de agenda van BredeSchool.nl:
28 jan 2012   - Echt niet, echt wel!
1 feb 2012    - Kenniskring media-educatie
7 feb 2012    - Managen in de kinderopvang: de riemen om te roeien
23 mei 2012  - 8e Jaarcongres Brede School

Hier vindt u een overzicht van het belangrijkste nieuws van BredeSchool.nl:
- GGD stelt modelrapporten beschikbaar
- Feestelijke opening vernieuwde Bongerd
- Allemaal opvoeders
- Opening Junior Kunstacademie

Volg ons ook op Twitter, Facebook en LinkedIn!