Ziet u deze nieuwsbrief niet goed? Bekijk dan de online versie.

Nieuwsbrief 24 januari 2012
Aansprekend voorbeeld
Het Johan de Witt is een openbare school voor voortgezet onderwijs en valt onder het bestuur van de Stichting VO Haaglanden. Het Johan de Witt verzorgt onderwijs op drie locaties in Den Haag. Op de locatie Zusterstraat wordt het Havo, Mavo en Vmbo kader en basis aangeboden. Het Vmbo basis, MBO-AKA en Praktijkonderwijs vindt u op de locatie aan de Capadosestraat. Het onderwijs aan Nieuwkomers en de bovenbouwafdeling Vmbo Techniek basis en kader wordt op de locatie Hooftskade verzorgd. Het Johan de Witt is ambassadeur van {Breed}. Dat betekent dat u dit aansprekende voorbeeld kunt bezoeken!

Gezocht: Directeur Sterrenschool
Voor een nieuwe Sterrenschool in Almere wordt gezocht naar een proactieve directeur. Primair onderwijs, kinderopvang en welzijn nemen hier het initiatief om een gezamenlijk centrum neer te zetten. De sterrenschool is een vijfsterren kindcentrum dat ouders de ruimte geeft. Vijf sterren betekent niet alleen topklasse, maar ook dat de sterrenschool het hele jaar open is van 7 tot 19 uur, dat kinderen van 0-12 jaar te maken hebben met een doorlopende individuele leerlijn in hetzelfde pedagogische klimaat, waar ze leren excelleren in cognitieve vaardigheden en waar activiteiten in de buurt geïntegreerd worden. Dit is dé kans voor een ervaren directeur die de sterrenschool een warm hart toedraagt!

Uitnodiging deelname pilot
BKK wil een impuls geven aan de pedagogische kwaliteit in de kinderopvang. Daarvoor zijn in de afgelopen drie jaar activiteiten opgestart die de branche de mogelijkheid geven aan kwaliteit te werken. In 2012 start BKK een proef die inzichten oplevert die de branche helpt om van leren en ontwikkelen een vanzelfsprekend onderdeel te maken van werken in de kinderopvang. BKK nodigt ondernemers in de kinderopvang uit zich aan te melden voor de pilot Lerende organisaties.

Literatuur
NME & Oberon - Duurzaamheid in de brede school
Steeds meer brede scholen willen duurzaamheid een duidelijke plaats geven of kiezen zelfs voor een groen of duurzaam profiel. Maar hoe geef je daar, met de partners van de brede school, gezamenlijk vorm aan? De brede school biedt bij uitstek gelegenheid om het binnenschoolse leren te combineren met het zelf ervaren en doen.
In deze handreiking van NME & Oberon vindt u een stappenplan, tips en links.

Hier vindt u een overzicht uit de agenda van BredeSchool.nl:
1 feb 2012    - Kenniskring media-educatie
7 feb 2012    - Managen in de kinderopvang: de riemen om te roeien
21 mrt 2012  - 20ste Kinderopvangcongres
23 mei 2012  - 8e Jaarcongres Brede School

Hier vindt u een overzicht van het belangrijkste nieuws van BredeSchool.nl:
- Vakbeurs Onderwijs & ICT morgen van start
- Conferentie Onderwijs Anders NU!
- Bestuurlijk netwerk rond maatschappelijk vastgoed
- Prinses Maxima bezoekt muziekproject

Volg ons ook op Twitter, Facebook en LinkedIn!