Ziet u deze nieuwsbrief niet goed? Bekijk dan de online versie.

Nieuwsbrief 13 maart 2012
Blog
In de beginjaren van de bredeschoolontwikkeling gebeurde het nog wel eens dat een brede school op de tekentafel van het stadhuis ontstond en de organisaties  die verondersteld werden samen te gaan werken, - in één pedagogisch klimaat -, elkaar voor het eerst bij de opening van het fonkelnieuwe gebouw ontmoetten. Inmiddels weten we dat het handiger is om vooraf met elkaar een gedragen visie op inhoud, op kinderen te formuleren en die bestuurlijk te borgen voordat je gaat nadenken over een gebouw.
Lees meer

Combifuncties Onderwijs lanceert nieuwsbrief
De Projectgroep Combifuncties Onderwijs brengt dit jaar een aantal nieuwsbrieven uit. In de nieuwsbrieven wordt onder meer aandacht besteed aan ervaringsverhalen en landelijke ontwikkelingen op het gebied van combinatiefuncties. Ook worden de beste praktijkvoorbeelden van combinatiefuncties in de nieuwsbrieven vermeld. Op de website van Projectgroep Combifuncties Onderwijs kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief. Daar vindt u ook meer achtergrondinformatie over combinatiefuncties.

Leestip
Het artikel 'Onderwijswet is hopeloos achterhaald, het kan ook anders' uit PleinPrimair gaat over de flexibilisering van schoolvakanties. De Sterrenschool in Apeldoorn is hier al volop mee bezig. De school was bijvoorbeeld in de kerstvakantie gewoon open. De Sterrenschool biedt flexibele vakanties aan omdat "Ouders iets anders van ons vragen en daar komen wij aan tegemoet", zo vertelt directeur Hans van der Most.
Lees meer

Brede scholen actief met beroepencarrousels
Drie brede scholen in Amersfoort, Veenendaal en Vianen organiseren beroepencarrousels. Kinderen, ouders en buurtbewoners nemen deel aan de interculturele beroepencarrousel, waarin beroepsbeoefenaars hun werk en opleiding tonen. Het doel van de beroepencarrousels is om het Actief Burgerschap, dat wettelijk verplicht is, te stimuleren. In 2011 verscheen hierover bij APS een praktijkboekje. De Provincie Utrecht droeg bij aan de financiering.
Lees meer

Talentontwikkeling in de sport
Kinderen kansen bieden om hun talenten te ontdekken en ontwikkelen. Dit zijn mogelijkheden voor brede scholen. Maar hoe kan talentonwikkeling in de sport aangeboden en georganiseerd worden? Om een antwoord te kunnen geven op deze vraag is Nicole Kleven, Studente NHTV Vrijetijdsmanagement, een onderzoek opgestart. Nicole is nog op zoek naar deelnemers aan het onderzoek.
Lees meer

Agenda
Hier vindt u een overzicht uit de agenda van BredeSchool.nl:
15 mrt 2012  - Samen werken aan een groen naschools aanbod!
21 mrt 2012  - 20ste Kinderopvangcongres
28 mrt 2012  - Minisymposium 'Opvoeden en ontmoeten in de wijk'
23 mei 2012  - 8e Jaarcongres Brede School

Nieuws
Hier vindt u een overzicht van het belangrijkste nieuws van BredeSchool.nl:
- Meer groen onderwijs in Groningen
- Scholen besteden meer aandacht aan overgewichtpreventie
- Deventer krijgt extra geld voor voorschoolse educatie
- Servicecentrum Scholenbouw blijft tot juli 2012 actief

 Volg ons ook op Twitter, Facebook en LinkedIn!

javhide.com sexsut.com