Centrum voor Jeugd en Gezin - Een goed begin is het halve werk

26 maart 2012

Een goed begin is het halve werk – Handreiking voor een goede en preventieve samenwerking van jeugd-ggz met onderwijs en gemeenten.

Kinderen met een beperking hebben tijdig hulp nodig. Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) ontwikkelde daarvoor de handreiking Een goed begin is het halve werk. De handreiking is geschreven voor beleidsmakers, bestuurders en professionals binnen gemeenten, lokale jeugdzorg, het onderwijs en jeugd-ggz.

Het is belangrijk dat deze betrokkenen uit verschillende disciplines leren van elkaars deskundigheid. Professionals in het onderwijs en lokale zorgnetwerken delen graag hun kennis met professionals uit de ggz. Daarmee kunnen ze de kansen van kinderen op een succesvolle schoolloopbaan vergroten. Ook heeft een kind door lokale samenwerking een betere kans op een baan naar vermogen en een stabiel en zelfstandig leven.

De handreiking kwam tot stand door subsidies van de ministeries van VWS en OCW. CJG werkte daarnaast samen met vertegenwoordigers van het onderwijs, de PO-raad, ggz-instellingen en gemeenten.

Download hier de handreiking

CJG