Themanummer 8e Jaarcongres Brede School

Heeft u zich al opgegeven voor het 8e Jaarcongres Brede Scholen? Ja? Mooi zo! Hieronder leest u wat u op 23 mei aanstaande kunt verwachten. Heeft u zich nog niet aangemeld? Lees dan hieronder wat u allemaal misloopt!

 

Steve Jobsschool: Niet kijken naar morgen, maar naar overmorgen

Tijdens de lunchpauze van het congres presenteert Maurice de Hond het onderwijsconcept voor Steve Jobsscholen, Onderwijs Voor een Nieuwe Tijd (O4NT). In een interview met bredeSchool.nl geeft Luc de Vries, een van de mede-initiatiefnemers van het concept, u alvast een voorproefje!

 

Bekendmaking Pilot Dagarrangementen

Minister Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid maakt op het Jaarcongres bekend welke scholen zijn geselecteerd voor de pilot Gemeentebrede Dagarrangementen. Zowel minister Kamp als minister Van Bijsterveldt (OCW) vinden het belangrijk dat de combinatie van werk en zorg voor ouders vereenvoudigt. Daarom hebben ze initiatief genomen om - met deze pilots - meer inzicht te krijgen in en overzicht te krijgen van de (on)mogelijkheden die rijk, gemeenten en de betrokkenorganisaties hebben om de aansluitende dagarrangementen verder te ontwikkelen. Naar verwachting levert dit een belangrijke input voor de volgende fase waarin om de combinatie van arbeid en zorg eenvoudiger moet worden en een positieve bijdrage levert aan de ontwikkeling van kinderen.


Masterclass: Jeannette Doornenbal

Een van de sprekers in de deelsessies van het Jaarcongres is Jeannette Doornenbal, hoogleraar Integraal Jeugdbeleid aan de Hanzehogeschool Groningen. In opdracht van het project Andere Tijden ontwikkelde zij een nieuw pedagogisch ontwerp voor kindcentra. Over dit onderwerp gaat haar masterclass op het congres. Ook verscheen onlangs onder redactie van Doornenbal e.a. ‘Werken in een brede school. Een psychologische benadering’.

Lees meer


Gluren bij de Buren

Ook dit jaar kunt u weer Gluren bij de Buren. Afkijken mag tijdens de drie excursies die {Breed} in september organiseert naar scholen en kinderopvangorganisaties, die slimme en praktische oplossingen toepassen op het gebied van samenwerking basisonderwijs en buitenschoolse opvang, dagarrangementen, huisvesting, personeel en beheer. Iedere excursie leidt naar twee verschillende scholen die bij elkaar in de buurt liggen. Deelname aan de excursie is gratis. De inschrijving start tijdens het congres op de stand van {Breed} (standnr. 23). Wees er snel bij: vol=vol!

 

Frisse wind door Groninger Vensterscholen

Na een grondige evaluatie besluit de gemeente Groningen het Vensterschoolconcept na zestien jaar te herzien. Wat heeft de zestien jaar ervaring met de vensterschool opgeleverd? En wat houden de nieuwe doelen in en hoe wil de gemeente die bereiken? Anita Schnieders van de gemeente Groningen en Jur de Haan van Bureau Zunderdorp in Den Haag leggen in hun workshop uit hoe de procedure van het herijken en het aanpassen verloopt.

Lees meer

Meer informatie

Kijk voor het volledige programma van het 8e Jaarcongres Brede School op de website.

Volg ons ook op Twitter, Facebook en LinkedIn!

Aanmelden voor onze nieuwsbrief? Klik hier.
Afmelden voor onze nieuwsbrief? Klik hier.

javhide.com sexsut.com