Morgen: Jaarcongres Brede Scholen

Morgenochtend om 9.00 uur is het zover: het 8e Jaarcongres Brede Scholen gaat van start in de Jaarbeurs Utrecht! Bent u daar aanwezig en hebt u iets te melden over het congres? Twitter erover! Dat kan met #jcbs12

 

Blog: Job van Velsen

Benieuwd wat u te wachten staat op het Jaarcongres? Job geeft u in zijn nieuwste column alvast een voorproefje. Hij denkt over de toekomst en raakt geïnspireerd door educatiedeskundigen als Wim Veen, Walter Lewin en Jeannette Doornenbal. Job twittert over recente ontwikkelingen in de brede school: de toekomst, idealen en zijn visie met #scola2020

Lees meer

 

Gluren bij de Buren

Tijdens het congres horen we van allerlei sprekers hoe zij denken over 'nieuwe tijden'. Bij Gluren bij de Buren kunnen we die nieuwe tijden in de praktijk van dichtbij bekijken. {Breed} organiseert in september de drie excursies naar scholen en kinderopvangorganisaties. Iedere excursie leidt naar twee verschillende scholen die bij elkaar in de buurt liggen. Deelname aan de excursie is gratis. De inschrijving start tijdens het congres op de stand van {Breed} (standnr. 23). Wees er snel bij: vol=vol!

 

In gesprek met Lasca ten Kate

Het project Smaaklessen nodigt brede scholen uit om scholieren tijdens en na schooltijd lessen te geven over voeding. Wat houdt het onderwijspakket in, en hoe kunnen scholen zich aanmelden? Lasca ten Kate kan er alles over vertellen!

Lees meer

 

Verslag Masterclass 20 april 2012

Vorige maand organiseerde {Breed} een masterclass voor ambassadeurs met als thema: 'Brede school: recente ontwikkelingen in Nederland en internationaal perspectief.' Welke actuele onderwerpen kwamen die dag aan bod?  En hoe verhoudt Nederland zich tot andere landen in Europa? U kunt het allemaal lezen in het uitgebreide verslag van de Masterclass op onze website.

Lees meer

 

Effecten van combinatiefuncties

In opdracht van de projectgroep Combifuncties Onderwijs deed Oberon onderzoek naar de inzet van combinatiefunctionarissen in het onderwijs. Welke effecten heeft die gehad? Is het aanbod van sport en cultuur voor kinderen toegenomen? Lees het onderzoek op de website Combifuncties Onderwijs. van De projectgroep brengt in juni weer nieuwsbrief uit. Heeft u zich al aangemeld?

Agenda

Hier vindt u een overzicht uit de agenda van BredeSchool.nl:
23 mei 2012  - 8e Jaarcongres Brede School
24 mei 2012  - Jaarcongres Management Kinderopvang
07 juni 2012  - Landelijke KVLO-studiedag voortgezet onderwijs
20 juni 2012  - Bijeenkomst slimme huurtarieven van onderwijs en opvang

Nieuws

Hier vindt u een overzicht van het belangrijkste nieuws van BredeSchool.nl:
- Passend Onderwijs één jaar later
- Examenkriebels
- Opvoeden en ontmoeten in de wijk

Volg ons ook op Twitter, Facebook en LinkedIn!

Aanmelden voor onze nieuwsbrief? Klik hier.
Afmelden voor onze nieuwsbrief? Klik hier.

javhide.com sexsut.com