Masterclass 'Brede school: recente ontwikkelingen in Nederland en internationaal perspectief'

22 mei 2012

Op vrijdag 20 april 2012 kwam {Breed} met een twintigtal ambassadeurs bij elkaar op het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap in Den Haag. Het thema van deze dag luidde ‘Brede school: recente ontwikkelingen in Nederland en internationaal perspectief’.

Aan het begin van de middag kregen alle aanwezige ambassadeurs de gelegenheid hun eigen ervaringen vanuit hun omgeving te delen met de aanwezigen. Daarbij stonden actuele onderwerpen van ontwikkelingen in het onderwijs en de kinderopvang in Nederland centraal, zoals het Integraal Kindcentrum, voor- en vroegschoolse educatie, flexibele onderwijstijden en de verschillen op de werkvloer bij de samenwerking tussen scholen en opvang.

Serv Vinders kwam later op de dag aan het woord. Hij vertelde over de kennis die hij op deed bij het bezoeken van brede scholen in het buitenland. Hoe verhoudt Nederland zich tot de zich omringende landen? Welke landen zijn koplopers op Europees niveau en naar welke landen kan Nederland kijken wanneer het de samenwerking tussen kinderopvang en onderwijs wil verbeteren?

Ten slotte informeerde Serv de ambassadeurs over het Comeniusproject. Door dit project kunnen scholen met drie of vier onderwijspartners uitwisselingsprojecten organiseren.

Download het volledige verslag