8e Jaarcongres Brede Scholen groot succes!

Bijna 750 deelnemers bezochten afgelopen woensdag het 8e Jaarcongres Brede Scholen. De organisatoren, het project Andere Tijden en {Breed}, vonden het congres 'een groot succes'. Tussen alle lezingen en deelsessies door, konden aan- én afwezigen meediscussiëren op Twitter via #jcbs12

In deze nieuwsbrief geven we een aantal highlights van deze dag.

 

Jorritsma pleit voor bemiddelende rol van gemeenten in combinatie onderwijs en opvang

Annemarie Jorritsma bepleitte tijdens het 8e Jaarcongres Brede Scholen dat er een belangrijke taak ligt voor gemeenten. Volgens Jorritsma moeten zij hun kansen aangrijpen en bemiddelen tussen onderwijs, opvang en zorg, zodat er een solide samenwerking ontstaat op brede scholen.

Lees meer

 

Pilot dagarrangementen in Nijmegen, Wijchen en Zaanstad

Op het congres maakte demissionair minister Henk Kamp bekend dat Nijmegen, Wijchen en Zaanstad voor de komende drie jaar zijn geselecteerd voor de pilot dagarrangementen. Zij hadden de beste voorstellen ingediend.
Daarnaast onthulde Kamp een pilot die 10 scholen vanaf 1 januari 2013 drie jaar de kans geeft om te experimenteren met de afwisseling van onderwijs en kinderopvang.
Lees meer

 

Maurice de Hond: méér technologie op school

Vol overgave betoogde Maurice de Hond dat scholen meer aandacht moeten schenken aan technologie. De Hond voedt zijn driejarige dochter op een moderne manier op, waardoor zij uitstekend overweg kan met de iPad. Zij bereidt zich voor op de school, maar bereidt de school zich ook voor op haar?

Lees meer

 

Micha de Winter: IKC met open venster

Hoogleraar Pedagogiek, Micha de Winter, ziet kansen in de brede school als democratische gemeenschap. IKC's moeten volgens hem zowel werken aan 'bonding' als 'bridging'. Kinderen moeten zich thuis voelen op school, maar ook weten wat er buiten speelt. Een democratische gemeenschap is, volgens De Winter, een goede basis voor de sociale en cognitieve ontwikkeling van kinderen.

Lees meer

 

Inschrijven voor Gluren bij de Buren

Afgelopen woensdag begon de voorinschrijving van Gluren bij de Buren, een serie excursies langs vernieuwende brede scholen. Tijdens het congres hebben 25 personen daar al gretig gebruik van gemaakt. Op elk van de drie excursies kunnen maximaal 40 deelnemers mee. Wilt u zich inschrijven? Dat kan op onze website! Daar vindt u ook meer informatie over de voorbeeldscholen die u kunt bezoeken.

 

Nieuws

Hier vindt u een overzicht van ander nieuws van het 8e Jaarcongres Brede Scholen:
- Hoe ziet 2021 eruit volgens de trendwatchers?
- Tien adviezen voor dagarrangementen
- Jeannette Doornenbal: over een integrale pedagogische visie


Volg ons ook op Twitter, Facebook en LinkedIn!

Aanmelden voor onze nieuwsbrief? Klik hier.
Afmelden voor onze nieuwsbrief? Klik hier.

javhide.com sexsut.com