Blog:


De duivel verbannen 


Twee geloven op één kussen, daar slaapt de duivel tussen, werd ons vroeger geleerd. Dit gezegde is zo’n vanzelfsprekendheid geworden in onze cultuur, dat je haast zou vergeten dat er toch een optie in schuilt, die het overwegen waard is.


Lees het hele blog

 

Goeie vraag!

Wie is verantwoordelijk voor de kinderen tijdens naschoolse activiteiten?

Kinderen op een brede school kunnen vaak kiezen uit allerlei naschoolse activiteiten. Sport-, muziek- of theaterlessen bijvoorbeeld. Maar wie is eigenlijk verantwoordelijk als er voor, tijdens of na een van die activiteiten iets met een kind gebeurt? Het antwoord op die vraag is wel belangrijk maar niet eenvoudig.

Lees meer

Verkennen toekomst kinderopvang in de Brede School

Wat is er nodig voor de ontwikkeling van de Brede School, of Integraal Kind Centrum, vanuit het perspectief van de kinderopvang? {Breed} is benieuwd naar de ideeën die hierover leven in het land, en wil die ideeën betrekken in zijn activiteitenplan voor komend jaar. Op 18 september organiseert {Breed} daarom een bijeenkomst voor de regio Zuid in Weert. Voor de regio midden is er op 27 september een bijeenkomst in Utrecht. Wilt u meedenken? Lees meer

Onderzoek

In Ruimte naar de Brede School
Het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs deed onderzoek naar de betekenis van de brede school, als pedagogisch concept, voor de gebouwde omgeving. Het rapport bestaat uit vijf delen; brede scholen in binnen- en buitenland, de ruimtelijke vertaling van de brede school,  aandachtspunten voor beheer en exploitatie, de tot standkoming van een brede school en voorstellen voor een stimulerend beleid. Belangrijkste conclusies zijn: De brede school is geen project van het onderwijs alleen, het is een gedeeld project van verschillende sectoren die op een gelijkwaardige manier samenwerken. Voor het ruimtelijk concept voor de brede school moet het belang van de kinderen en jongeren steeds centraal staan. Het overmatig vermengen van functies kan tot verwarring en onduidelijkheid leiden.
Lees meer

Laatste plaatsen Gluren bij de buren

Voordat u van een welverdiende vakantie gaat genieten, raden wij u aan om u nog even in te schrijven voor Gluren bij de Buren; een excursie naar goede voorbeelden van nieuwe tijden in onderwijs en opvang. Schrijf u snel in, want er zijn nog maar een paar plaatsen beschikbaar voor de excursie naar Zevenaar en Huissen op 13 september en voor de excursie naar Delft en Vlaardingen op 19 september. 

 

Fijne vakantie!

In het Zuiden van het land zijn de scholen al een week gesloten. Deze week sluiten ook de scholen in het midden van het land het schooljaar af. Regio noord is de hekkensluiter; daar start de vakantie op 14 juli.
In de zomervakantie houdt ook de BredeSchool.nl nieuwsbrief een korte stop. Vanaf dinsdag 21 augustus informeren we u graag weer per e-mail over het laatste brede school nieuws. In de tussentijd kunt u natuurlijk wel het nieuws blijven volgen via www.bredeschool.nl.

We wensen u een ontspannen en inspirerende zomer toe!


Agenda

Hier vindt u een overzicht uit de agenda van BredeSchool.nl:

07 sept 2012  - Cursus opbrengstgericht werken
26 sept 2012  - Child in the City 2012
02 okt 2012    - Jaarcongres stichting Duurzame Scholen
08 okt 2012    - Jaarcongres Kinderopvang en peuterspeelzaal 2012

 

Volg ons ook op Twitter, Facebook en LinkedIn!

Aanmelden voor onze nieuwsbrief? Klik hier.
Afmelden voor onze nieuwsbrief? Klik hier.

javhide.com sexsut.com