Radboud Universiteit Nijmegen - Brug naar de toekomst. Partnerschap Ouders, school en buurt

5 juli 2012

Scholen functioneren effectiever wanneer ouders, school en buurt nauw bij elkaar betrokken zijn. Naar aanleiding van dit thema stelde Frederik Smit in de serie Meesterklasbijdragen een bundel op.

Diverse deskundigen die aanwezig waren bij de scholing die het Expertisecentrum ITS vorig jaar organiseerde, schreven een bijdrage voor de bundel. Zij bepleiten daarin het gezamenlijk belang dat ouders en scholen hebben om optimale omstandigheden te creëren voor leerlingen in hun schoolloopbaan.

Om dat te realiseren zou er minder afstand moeten zijn tussen ouders en school en moeten zij buurtinstellingen meer betrekken bij onderwijsactiviteiten. In de bundel komen onderwerpen aan bod die deze betrokkenheid kunnen stimuleren, zoals de juridische positie van ouders en verschillende visies op ouderbetrokkenheid.