Welkom terug!

Al twee regio's in het basisonderwijs zijn weer gestart; midden en zuid. U ontvangt daarom deze eerste nieuwsbrief van het nieuwe schooljaar. Ook dit jaar houden wij u graag op de hoogte van het laatste brede school nieuws. Dat doen we via deze nieuwsbrief, maar ook via BredeSchool.nl, onze Facebookpagina en ons Twitteraccount. We hopen dat u genoten heeft van de vakantie en we wensen iedereen een leerzaam en vrolijk schooljaar toe!

 

Politieke ambities voor de brede school

Met de Tweede Kamerverkiezingen in het vooruitzicht legt BredeSchool.nl de verkiezingsprogramma's van de politieke partijen naast elkaar. Welke ambities hebben zij voor het onderwijs en de zorg, en meer specifiek voor de brede school? In hun programma's leggen de partijen ieder andere prioriteiten. Wij hebben deze prioriteiten voor u op een rijtje gezet, zodat u snel kunt zien welke politieke partij - op brede school gebied - bij u past!

Lees meer

 

Met de BSO naar buiten

Interview met Annemarie Elout

Kinderen moeten buiten spelen. Dat was voor Annemarie Elout de reden om een grootschalig project op te zetten en kinderen van de BSO mee te nemen de natuur in. Ze huurde een ruime schooltuin en richtte, in samenwerking met onder meer Landschapsbeheer Friesland en Staatsbosbeheer, ook tien natuurspeelplaatsen in. Hier kunnen alle BSO's in de buurt gebruik van maken!

Lees meer

 

Onderzoek

Cultuureducatie op basisscholen

TNS Nipo onderzocht de motivatie voor cultuureducatie in het onderwijs. Het instituut voerde het onderzoek online uit onder leerkrachten, directeuren en coördinatoren. Het merendeel van de scholen vindt cultuureducatie belangrijk, maar ziet wel mogelijkheden voor verbetering. Bijna alle scholen werken samen met een externe partij om hun cultuureducatie meer gewicht te geven.

Lees meer

 

Muziekdocenten in het primair onderwijs

Competentieset

Omdat muzieklessen een steeds belangrijkere rol krijgen op basisscholen, stelde Muziek Telt! een publicatie op met competenties die een muziekdocent in het primair onderwijs nodig heeft. Met een overzicht van vaardigheden zoals zelfanalyse, pedagogische en didactische kwaliteiten en leren van praktijkervaringen. Zes activiteiten van muziekeducatie komen aan bod, namelijk zingen, luisteren, bewegen, lezen en noteren, presenteren en organisatie.

Lees meer

 

Agenda

Hier vindt u een overzicht uit de agenda van BredeSchool.nl:

07 sept 2012  - Cursus opbrengstgericht werken
12 sept 2012  - Landelijke Energie Educatiedag
13 sept 2012  - Gluren bij de Buren - Zevenaar & Huissen
21 sept 2012  - Landelijke Conferentie Onderwijstijdverlenging

 

Volg ons ook op Twitter, Facebook en LinkedIn!

Aanmelden voor onze nieuwsbrief? Klik hier.
Afmelden voor onze nieuwsbrief? Klik hier.

javhide.com sexsut.com