Goeie vraag!

Veel scholen overwegen de stap te maken naar een IKC of een 'compacte' brede school. Is er een draaiboek voor schoolleiders die hun school willen omzetten naar een compacte brede school? Deze maand geeft {Breed} deze schoolleiders in de rubriek 'Goeie vraag!' een aantal bruikbare tips.

Lees meer

 

Blog Job van Velsen

Bijna ieder politieke partij besteedt in haar verkiezingsplannen aandacht aan het kindcentrum en de bredeschoolontwikkeling. Als het aan Job ligt blijft het niet bij plannen. Hij roept in zijn laatste blog politici op hun langetermijnvisie te ontwikkelen en ook na 12 september lef te tonen!

Lees meer

 

Adviseur Landelijk Steunpunt Dieuwke Fokkema naar nieuwe sterrenschool

Deze week neemt Dieuwke Fokkema afscheid bij {Breed}. Sinds de start in 2009 zette ze zich als adviseur in voor de brede school ontwikkeling in Nederland. Ze heeft {Breed}, het team en de brede school met veel plezier zien groeien, maar haar oude liefde lonkt: ze keert terug naar de praktijk. We wensen Dieuwke veel succes in haar nieuwe functie als Unitleider bij de nieuwe sterrenschool De Ruimte. We zullen haar zeker missen!

Lees meer

 

Alice Jansen neemt het stokje van Dieuwke over. In de volgende nieuwsbrief zullen wij haar uitgebreid aan u voorstellen. Als u vragen hebt, kunt u alvast contact opnemen met Alice, alicejansen@bredeschool.nl

 

95% van de Kamerleden heeft profijt van cultuureducatie

Het Jeugdcultuurfonds zet zich in voor dans- en muzieklessen voor álle kinderen. Het belang daarvan onderstreept het fonds in een serie korte films. Daarin vertellen Tweede Kamerleden over hun ervaringen met cultuureducatie. Zij plukken daar nog steeds de vruchten van in hun politieke carrière.

Lees meer

 

ChristenUnie wil samenwerking stimuleren

Tijdens de opening van de nieuwe Sterrenschool in Ermelo, markeerde Arie Slob het belang van flexibiliteit in de brede school. Om dit te bewerkstelligen maakt de ChristenUnie zich hard voor het aanpassen van regelgeving in het onderwijs. Op die manier wil de politieke partij samenwerking binnen de brede school stimuleren en daarmee de partners, de ouders en de kinderen meer ruimte geven.

Lees meer

 

Agenda

Hier vindt u een overzicht uit de agenda van BredeSchool.nl:
21 sept 2012  - Landelijke Conferentie Onderwijstijdverlening
26 sept 2012  - Het 6e Jorik Symposium
02 okt   2012  - Jaarcongres stichting Duurzame Scholen
03 okt   2012  - Grote dag voor kleine kinderopvangorganisaties

 

Volg ons ook op Twitter, Facebook en LinkedIn!

Aanmelden voor onze nieuwsbrief? Klik hier.
Afmelden voor onze nieuwsbrief? Klik hier.

javhide.com sexsut.com