Blog: Mijnheer Opvang en Mijnheer Onderwijs

De kiezer heeft gesproken. Wat een uitslag. En wat een krachttoer moeten Rutte en Samsom uithalen om nu niet meer tégen elkaar maar mèt elkaar aan de slag te gaan. Zo gaat dat blijkbaar in de politieke arena. Ik geef het ze te doen.
Maar, welbeschouwd, hoeveel verschilt dit politieke proces eigenlijk van een bedrijfsfusie of een flinke reorganisatie? Op zoveel plekken in het land maken mensen en organisaties dit soort processen door. Ook op brede scholen.

Lees meer

 

Ambassadeur: De Kameleon in Terneuzen

In de omliggende wijken vervult brede school De Kameleon in Terneuzen een verbindende functie. Het is een peuterspeelzaal, kinderopvang, basisschool, GGD en buurthuis in één. Zo biedt het kinderen, maar ook alle andere buurtbewoners, meer ontwikkelingskansen en veiligheid. Dit typeert deze nieuwe Ambassadeursschool uit Zeeland; een portret.

Lees meer

 

Gluren bij de Buren

De eerste twee dagen Gluren bij de Buren 2012 zijn achter de rug; vorige week donderdag ging de excursie naar de Sterrenschool Zevenaar en brede school Binnenstebuiten in Huissen. Gisteren bezochten we Kindcentrum Prins Willem Alexander in Vlaardingen en de Jan Vermeerschool in Delft. Donderdag 27 september vindt de laatste excursie plaats, we gaan naar Laterna Magica in Amsterdam en IKC De Klaroen; Eigen&Wijzer in Maarssen. In totaal gaan 150 deelnemers mee op gluren bij de Buren. Voor de komende excursie zijn geen plaatsen meer beschikbaar. Na afloop van Gluren bij de Buren is er van alle bezoeken een artikel op onze website te lezen!

Drie verbeteradviezen voor het onderwijs

Als de kwaliteit van leraren verbetert, kan het niveau van het onderwijs in Nederland omhoog. Dit stelt adviesbureau McKinsey in haar onderzoek ‘How the World’s Most Improved School Systems Keep Getting Better’. Gedurende de afgelopen twintig jaar is het onderwijs in Nederland steeds goed geweest. Maar volgens McKinsey kan de kwaliteit wel degelijk verbeteren dankzij vertrouwen, ruimte, professionalisering van leerkrachten en verantwoording. Het bureau doet daarom drie aanbevelingen voor het onderwijs; aan opleidingen, aan huidige leraren en aan schoolleiders.

Lees meer

 

Alice Jansen: de nieuwe adviseur van {Breed}

Begin september begon Alice Jansen bij {Breed}. Alice is door de wol geverfd; ze heeft tien jaar leservaring, was directeur op een van de eerste asielzoekersscholen en werkte veertien jaar als manager bij de IJsselgroep: een organisatie die schoolbesturen, -directies en onderwijsgevenden met advies en dienstverlening ondersteunt. In haar werk zet ze één ding voor op: de doorgaande ontwikkeling van kinderen. Welkom Alice!

Lees meer

 

Agenda

Hier vindt u een overzicht uit de agenda van BredeSchool.nl:
02 okt 2012  - Jaarcongres stichting Duurzame Scholen
03 okt 2012  - Grote dag voor kleine kinderopvangorganisaties
06 okt 2012  - Netwerkdag Brede School / IKC
08 okt 2012  - Jaarcongres Kinderopvang en peuterspeelzaal


Volg ons ook op Twitter, Facebook en LinkedIn!

Aanmelden voor onze nieuwsbrief? Klik hier.
Afmelden voor onze nieuwsbrief? Klik hier.

javhide.com sexsut.com