Experiment regels kinderopvang

Tot 1 november kunnen samenwerkingsverbanden van onderwijs en opvang zich inschrijven voor het nieuwe Experiment Integraal Dagarrangement. Vanaf 1 januari 2013 tot 1 juli 2016 mogen maximaal vijftien deelnemers afwijken van de kwaliteitseisen in de kinderopvang.

Lees meer

 

Gluren bij de Buren

In september ging {Breed} drie dagen 'Gluren bij de buren'. Tijdens deze excursies met geïnteresseerden uit de onderwijs- en opvangsector werden steeds twee goede voorbeelden van brede scholen aangedaan. Op onze website geven wij u graag een impressie van wat we zagen.

Lees meer

 

Blog: Te kostbaar!

De afgelopen weken zette het boek "Op stap naar de samenleving" Job van Velsen aan het denken. We horen steeds vaker de vraag of driejarigen in het onderwijs of de kinderopvang thuishoren. Volgens Job liggen daar nog andere vragen aan ten grondslag: Waarom wil de maatschappij iets met jonge kinderen? En wat dan precies?

Lees meer

 

Minder kinderen naar de kinderopvang

Het Landelijk steunpunt heeft afgelopen maand met vertegenwoordigers uit de kinderopvangwereld in het noorden, midden en zuiden van het land gesproken over de vraag hoe te reageren op de recente ontwikkelingen in hun sector, zoals de terugloop in aanmeldingen, maar ook het effect van de bezuinigingen bijvoorbeeld op de samenwerking met het onderwijs. In het activiteitenplan voor komend jaar zal {Breed} aangeven welke initiatieven het gaat ondernemen om de kinderopvang te ondersteunen bij deze vraagstukken.

Lees meer

 

Combinatiefuncties: Leren van praktijk en onderzoek

Eind 2013 zijn er naar verwachting 2.900 fte voor combinatiefuncties in Nederland. Om de succesformule in de toekomst door te zetten is het belangrijk dat gemeenten leren van ervaringen van experts en aandachtspunten uit onderzoek. Combifuncties Onderwijs bracht alle tips uit onderzoeksresultaten en praktijkervaringen samen in één flyer.

Lees meer

 

Agenda

Hier vindt u een overzicht uit de agenda van BredeSchool.nl:
08 okt 2012  - Conferentie Meesterschap
10 okt 2012  - Netwerkdag Brede School / IKC
17 okt 2012  - Conferentie Jeugd, Onderwijs en Cultuur
01 nov 2012  - KindVak 2012


Volg ons ook op Twitter, Facebook en LinkedIn!

Aanmelden voor onze nieuwsbrief? Klik hier.
Afmelden voor onze nieuwsbrief? Klik hier.

javhide.com sexsut.com