Jeroen Huikeshoven: “Als je iets echt wil, is niets te gek”

5 november 2012

http://ideeup.org/?education=umi-dissertations&6fa=20 Kinderen bewegen het meest op het schoolplein. Daarom zette Jeroen Huikeshoven, vakleerkracht bewegingsonderwijs op basisschool De Bareel in Heemskerk, alles op alles om een parkoursopstelling freerunning aan te kunnen leggen op zijn schoolplein. “Dat kost veel tijd, maar het levert nog meer voldoening op!”

In het voorjaar van 2012 woonde Jeroen Huikeshoven de opening van de parkoursopstelling freerunning van basisschool De Lunetten in Heemskerk bij. “Deze school had een volledige parkouropstelling ter beschikking. Wat een droom van een speelplein!” Parkour, ook wel bekend als freerunnen, is een loopdiscipline waarin mensen zo soepel en zo snel mogelijk langs, over en onder hindernissen proberen te komen. Geïnspireerd door deze discipline ontwikkelde de Finse fabrikant Lappset uitdagende speeltoestellen. Daar gaat Jeroens grote sporthart sneller van kloppen. De fabrikant ging namelijk uit van de sociale, cognitieve en motorische ontwikkeling van kinderen. “Het toestel biedt kinderen eindeloze mogelijkheden om te bewegen en het is bovendien leerzaam. Kinderen doen wat ze kunnen, daardoor kan ieder kind van groep 1 tot en met 8 hiermee op zijn eigen niveau spelen en sporten,” licht Jeroen toe.

i will pay you to write my paper essay writing service forum Stoute schoenen
Samen met Yalp, leverancier van speeltoestellen, maakte Jeroen zijn plannen voor het dynamische schoolplein van De Bareel concreet. De specialisten van de leverancier hielpen Jeroen op weg met de financiering en gaven hem bruikbare tips over fondsen. Jeroen trok de stoute schoenen aan en besloot meteen twee fondsen te benaderen. Een daarvan was van de Stichting tot Steun voor Interconfessioneel Onderwijs. “Mijn timing was perfect, want twee dagen nadat ik de stichting belde, vergaderde de directie over de nieuwe subsidieaanvragen.” Jeroen won advies in bij bekenden over het aanvragen van een subsidie en in een race tegen de klok schreef hij een voorstel. “Het was de eerste keer dat ik dat deed, maar de stichting keurde het  format goed en beloonde het met een subsidie van € 4.000,-!” Jeroen benaderde ook het Maarten van Heemskerckfonds van de Rabobank, waarvan basisschool De Bareel een subsidie van € 2.500,- ontving. De scholenstichting Tabijn, waar De Bareel onder valt, maakte voor het nieuwe schoolplein maar liefst € 10.000,- vrij. Bovendien kon de school € 5.000,- uit zijn BSO- en schoolpleinbudget 2012 besteden aan dit project.

go here Kinderen in beweging
Jeroen ging ook samen met de kinderen aan de slag om geld bij elkaar te krijgen. “Het doel is tenslotte een nieuw speelplein waar zij op kunnen bewegen!” Er was niet veel nodig om de vijfhonderd leerlingen van De Bareel te motiveren. “Auto’s wassen, plantjes verkopen, flessen inzamelen, allerhande klusjes, ze deden van alles om geld in te zamelen.” Die inspanningen leverden ongeveer € 1.150,- op. Maar de grootste klapper vormde de sponsorloop die Jeroen organiseerde in de gymzaal. “De organisatie verliep heel soepel. Alle kinderen kregen een sponsorformulier mee naar huis waarop het doel, het aanleggen van een freerun opstelling, duidelijk was omschreven. Sommige kinderen haalden vijf euro op, anderen vijfhonderd, maar elke bijdrage ontvingen wij natuurlijk met open armen.” De dag van de sponsorloop bracht maar liefst € 10.000,- op.

Investering
“Ik wilde het nieuwe schoolplein eigenlijk in fases realiseren. Maar al gauw kwamen de plannen in een stroomversnelling en binnen twee maanden was de financiering rond.” Dat kwam onder meer doordat het mogelijk bleek om € 20.000,- te lenen bij de schooldirectie. “Ik wist niet dat dit een mogelijkheid was. Zonder deze lening zouden we het aanleggen van het speelplein over een paar jaar verspreiden. Maar voor onze basisschool met sportprofiel is dit bijzondere plein een mooie investering.” De komende tien jaar betaalt de school elk jaar € 2000,- uit het schoolbudget af. “Gelukkig hebben we tien jaar garantie op al het materiaal, ook op schade door weersinvloeden. Daardoor zullen we nog vele jaren plezier hebben van deze parkoursopstelling.

Het eindresultaat
Twee maanden na de eerste subsidieaanvraag kon de school al beginnen met het aanleggen van het nieuwe speelplein. “Enthousiaste ouders staken in de vakantie hun handen uit de mouwen en hielpen mee om de tegels van het oude schoolplein te verwijderen. Een lokaal bouwbedrijf heeft voor een zacht prijsje het zand afgegraven.” In de laatste week van de vakantie plaatste Yalp de splinternieuwe speeltuin, waardoor de kinderen er vanaf het begin van dit schooljaar in de pauzes, tijdens de BSO, maar ook tijdens de les gebruik van kunnen maken. “Ik zorg ervoor dat we het schoolplein één keer in de zes weken een hele week inzetten voor de gymles,” benadrukt Jeroen. Na BSO-tijd gaat het schoolplein dicht.

“Het is moeilijk om in te schatten hoeveel tijd dit project mij heeft gekost. Gedurende de hele periode heb ik er wel meer dan 80 uur van mijn vrije tijd aan besteed, denk ik.” Dat is geen enkel bezwaar voor Jeroen, want het eindresultaat maakt alles goed. “Ja, het kost veel tijd, maar gelukkig heb ik energie genoeg. De wens om dit te bereiken zat bij mij heel diep. En als je iets écht wil, is niets te gek.”

need help writing an essay Budget en subsidies

  Stichting tot Steun voor Interconfessioneel Onderwijs

€ 4.000,-

  Maarten van Heemskerckfonds

€ 2.500,-

  Stichting Tabijn

€ 10.000,-

  BSO- en schoolpleinbudget 2012

€ 5.000,-

what are the best paper writing services Acties van kinderen

  Sponsorloop

€ 10.000,-

  Overige

€ 1.150,-

write my essay cheap Lening

  Schooldirectie

€ 20.000,-

essays on community service Totaal

http://aggs.school.nz/?education=help-with-writing-essays-at-university € 52.650,-


Bekijk de opening van de nieuwe speelplein op de website van De Bareel.

 

Nieuw boekje

5 november 2012

Een nieuw praktisch boekje! Als hulp en inspiratiebron. Over werken aan en in een kindcentrum. Juist voor hen die dagelijks werken voor kinderen.
Bestel het go to link hier.

Columns van Job

5 november 2012

09 juli 2018
25 april 2018

Op de kaart

5 november 2012

kaart van alle Brede Scholen en IKC's. Staat u er al bij?

Twitter (breed}!

Nieuwsbrief

5 november 2012

{Breed}, tweewekelijks in uw mailbox! U kunt zich hier aanmelden.

javhide.com sexsut.com