Deense pedagogische visie inspireert ambassadeurs

Studiereis Denemarken

Denemarken organiseert de brede school op een geheel andere wijze dan Nederland. De ambassadeurs van {Breed} ondervonden dat aan den lijve tijdens een studiereis. “We kunnen veel van elkaar opsteken!” luidt hun oordeel.

Lees meer

 

"Als je iets echt wil, is niets te gek"

Interview met Jeroen Huikeshoven

Vakleerkracht bewegingsonderwijs, Jeroen Huikeshoven, wil kinderen de vrijheid geven om te bewegen. Een parkouropstelling freerunning biedt daarvoor een uitkomst, en daarom stelde Jeroen heel veel in het werk om genoeg geld bij elkaar te krijgen voor zo'n hypermodern speelplein.

Lees meer

 

Gemeente Leeuwarden als regisseur

Ambassadeur Hanny Voskuylen

Leeuwarden heeft tien brede scholen. Maar de stad stelt hogere doelen, namelijk het stimuleren van drie soorten brede scholen: een minimale variant, een met dagarrangementen en integrale kindcentra. Daarbij ondersteunt de gemeente initiatieven uit het werkveld; de experts krijgen de verantwoordelijkheid voor de visie, de uitwerking en de verankering in de brede school.

Lees meer

 

Blog: Wat je geeft, dat krijg je terug

Volgens Stichting de Ombudsman bestaat onder leerkrachten de vrees dat ouders zich inhoudelijk teveel met het onderwijs gaan bemoeien. Maar Job vindt dat het vanzelfsprekend zou moeten zijn dat leerkrachten ouders betrekken bij het onderwijs en de leerroute van hun kind.

Lees meer

 

Agenda

Hier vindt u een overzicht uit de agenda van BredeSchool.nl:
13 nov 2012  - Kinderopvang tussen de regels door
15 nov 2012  - Onderwijsdagen 2012
15 nov 2012  - CCI Seminar
20 nov 2012  - VVE-congres

 

Volg ons ook op Twitter, Facebook en LinkedIn!

Aanmelden voor onze nieuwsbrief? Klik hier.
Afmelden voor onze nieuwsbrief? Klik hier.

javhide.com sexsut.com