Ambassadeur voor het voetlicht

Graag stellen we u voor aan een van onze ambassadeurs, de relatief nieuwe brede school Markeent in Weert. Deze school legt met inhoudelijke afspraken een goede basis voor samenwerking tussen twee basisscholen, kinderopvang en welzijn. De medewerkers van de participerende organisaties voeren samen met de ouders een pilot Pedagogisch Partnerschap uit. Daarin onderzoeken zij hoe ze ouders het beste kunnen betrekken en welke ‘bakens’ de partners willen uitzetten.

Lees meer

 

Goeie vraag!

Een MFA biedt veel kansen voor de gebruikers. Maar het blijkt soms ook lastig om de ruimtes, zoals het schoolplein, gezamenlijk in te zetten. Daarover gaat de Goeie vraag! van de maand november. {Breed} benadrukt dat het samen en tegelijkertijd inzetten van het schoolplein een belangrijke meerwaarde heeft in de samenwerking.

Lees meer

 

Pilot Gemeentebrede Dagarrangementen

Nieuwe pagina

Sinds een paar maanden werken Nijmegen, Wijchen en Zaanstad toe naar dagarrangementen binnen hun gemeenten. Op de nieuwe overzichtspagina brengen we de laatste opbrengsten van de pilot Gemeentebrede Dagarrangementen samen. We beantwoorden op deze pagina meteen een van de eerste vragen van de gemeenten: Hoe moet een manager IKC omgaan met twee cao's?

Lees meer

 

Blog: Op een pad vooruit gaan

Pesten is hot topic in schoolland. Subsidies, programma's, trainingen, alles wordt uit de kast gehaald om pesten te voorkomen. Geïnspireerd door de boeddhistische wijsheid 'je kunt het pad niet gaan, zolang je niet zelf het pad bent', schrijft Job deze week zijn blog. Over het goede voorbeeld geven en over kinderen laten ervaren hoe je met verschillen omgaat. Niet met speciale lesprogramma's, maar in een harmonisch lesaanbod van rekenen, taal, muziek en kunst.

Lees meer

 

Nieuwe impuls naoorlogse schoolgebouwen

Ze zijn in de naoorlogse jaren met zorg ontworpen, maar veel schoolgebouwen hebben achterstallig onderhoud. Geen enkele reden om de gebouwen te slopen, vindt stichting Mevrouw Meijer. Deze stichting bestaat uit een architect en een kunstenaar die samen met scholen zoekt naar creatieve oplossingen voor hun schoolgebouw.

Lees meer

 

Agenda

Hier vindt u een overzicht uit de agenda van BredeSchool.nl:
20 nov 2012  - VVE-congres
12 dec 2012  - Goed bestuur zichtbaar maken
22 t/m 26 jan 2012 - NOT 2013

 

Volg ons ook op Twitter, Facebook en LinkedIn!

Aanmelden voor onze nieuwsbrief? Klik hier.
Afmelden voor onze nieuwsbrief? Klik hier.

javhide.com sexsut.com