Brede scholen in het voortgezet onderwijs in Amersfoort

12 december 2012

De gemeente Amersfoort wil bouwen aan een omgeving waarin kinderen en jongeren zich optimaal kunnen ontwikkelen. De ontwikkeling van het Brede Schoolconcept in het voortgezet onderwijs is ook in Amersfoort volop aan de gang.

Dit boekje is bedoeld om te inspireren, maar ook om opties te verkennen voor de doorontwikkeling van het Brede Schoolconcept in Amersfoort. De portretten van middelbare scholen en hun samenwerking met welzijnsorganisaties, sport- en cultuurverenigingen illustreren hoe de Brede School ook in het voortgezet onderwijs van meerwaarde kan zijn voor leerlingen, ouders en de wijk.

Er zijn verschillende redenen waarom het voor scholen van waarde is om aandacht te richten op activiteiten die verder gaan dan formeel onderwijs. In de eerste plaats gaat het om het ontwikkelen van sociale vaardigheden van leerlingen, het versterken van hun binding met de school, het bevorderen van hun sociale participatie en het verbeteren van hun schoolprestaties. Daarnaast hanteren de middelbare scholen doelstellingen voor een positief pedagogisch klimaat in de eigen organisatie, het versterken van de relatie tussen school en gezin en het verbeteren van de leefbaarheid in de wijk.

Brede Scholen in het voortgezet onderwijs in Amersfoort (2012)

23 november 2017