Blog: Vuurwerk

Jet Bussemaker, de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, lanceerde op 16 december jl. al een vroege vuurpijl. Zij sprak in De Wereld Draait Door over de waarde van kunst en cultuur in het onderwijs. “We moeten nieuwe generaties vertrouwd maken met kunst en cultuur. Zowel in het basisonderwijs als in het voortgezet onderwijs moet er serieus aandacht worden besteed aan cultuuronderwijs", aldus Bussemaker. "Leerlingen moeten niet af en toe een keer naar het museum gaan, maar het moet onderdeel zijn van het curriculum." Het is de ambitie van de minister om cultuuronderwijs zowel in het basisonderwijs als in het voortgezet onderwijs een belangrijke plek te geven.

Lees meer

 

Bouwen voor kinderen

Er zijn belangrijke ontwikkelingen gaande rondom de voorzieningen voor 0-12 jarigen. Welke rol spelen gebouwen hierin? {Breed} organiseert samen met SVP architectuur en stedenbouw en Drost + Van Veen architecten een middag rond dit thema, speciaal voor architecten.U kunt zich nog inschrijven voor deze bijeenkomst op 7 februari aanstaande.

Lees meer

Medezeggenschap in een IKC

Met de veranderingen in het onderwijs en de kinderenopvang en met de komst van Integrale Kind Centra (IKC’s) is ook behoefte ontstaan aan een integrale manier van organiseren van de medezeggenschap van ouders. Om te voorkomen dat een IKC een gescheiden beleid voert als het gaat om medezeggenschap van ouders, zijn er in het land initiatieven ontstaan voor de integratie van deze medenzeggenschap. {Breed} testte een van deze praktijkvoorbeelden op rechtsgeldigheid.
Lees meer

 

Landelijk Steunpunt op NOT

Wilt u weten hoe u een brede school of integraal kindcentrum kunt starten? Hoe u zorgt voor een gezamenlijke pedagogische visie? Of hebt u andere vragen over de brede school? Kom dan naar onze stand op de NOT! Dagelijks zijn adviseurs en ambassadeurs van {Breed} aanwezig om u verder te helpen. Ons standnummer is: 08.D065. Wilt u precies weten welke ambassadeurs en adviseurs op welke dagen aanwezig zijn? Op onze website vindt u een overzicht.

Maak kans op een iPad mini!

{Breed} verloot tijdens de NOT een handige iPad mini onder alle abonnees van deze BredeSchool.nl-nieuwsbrief. Nieuwe abonnees kunnen zich nog vóór 21 januari 2013 aanmelden om deel te nemen aan de loting. Tijdens de NOT 2013 reiken we op onze stand de prijs uit aan de gelukkige winnaar!

 

Gratis toegangskaart NOT

Wij geven gratis toegangskaarten weg voor de NOT aan al onze nieuwsbriefabonnees, Twittervolgers en Facebooklikes. Stuur een e-mail met uw naam, adresgegevens en e-mailadres en/of Twitter- of Facebooknaam en u ontvangt van ons een persoonlijke code waarmee u een toegangskaart aan kunt vragen.

Community arts & cultuureducatie

Op 6 februari organiseren CAL-XL (landelijk laboratorium voor kunst en samenleving) en Mocca (expertisenetwerk cultuureducatie Amsterdam) een dag vol informatie over de relatie tussen community arts en cultuureducatie.

Lees meer

Agenda

Hier vindt u een overzicht uit de agenda van BredeSchool.nl:
22 t/m 26 jan 2013 - NOT 2013
7 feb 2013 - Bouwen voor kinderen, middag voor architecten
12 feb 2013 - netwerkbijeenkomst kinderopvang
6 mrt 2013 - Leergang samen werken aan kindcentrum

 

Volg ons ook op Twitter, Facebook en LinkedIn!

Aanmelden voor onze nieuwsbrief? Klik hier.
Afmelden voor onze nieuwsbrief? Klik hier.

javhide.com sexsut.com