Die ene panda heet dus Xin Ja, Stralende Ster!

19 april 2017

Deze belangrijke wetenswaardigheid was hét nieuws van de afgelopen dagen. 

Iets minder aandacht, maar volgens mij van nóg meer belang, hoe leuk en lief ik panda’s ook vind (sterker nog:, jaren terug heb ik ze levend en wel in China zelf kunnen bewonderen) was een heel ándere stralende ster. 

Een ster, ik bedoel daarmee het advies van de TaskForce Samenwerking Onderwijs en Kinderopvang, verscheen onlangs onder de daadkrachtige en veelzeggende titel “Tijd om door te pakken”. Als je het nog niet gelezen hebt moet je dat zeker doen [ lees het hier ]. Het zet het belang van kindcentra, onderbouwd door feiten en cijfers vanuit een breed perspectief, heel helder en leesbaar op een rij. Een feest van herkenning wellicht voor ieder die al jaren op, aan of voor kindcentra werkt!

Het mooie is, deze breed samengestelde TaskForce gaat verder en komt met een aantal concrete, praktische en krachtige adviezen. Adviezen aan het veld, aan gemeentes, aan de samenwerkende brancheorganisaties, aan de rijksoverheid.

“Stimuleer interprofessionele teams, ontwikkel een digitaal educatief dossier, zorg voor een brede verspreiding van beschikbare informatie, veranker duurzame en structurele samenwerking”  en ga maar door.

Ik ga er zelfs een beetje van schitteren, want dit advies bevestigt en versterkt waar we met elkaar al jaren aan werken: een brede, rijke en doorgaande ontwikkeling van kinderen waar we met elkaar als professionals in samenwerken, samen met ouders! Samen ook met brancheorganisaties, sectoren en anderen. Er gebeurt al veel op het gebied van samenwerking, op de werkvloer en tussen de brancheorganisaties. Een pracht voorbeeld van zo’n samenwerking heeft u deze week via sociale media kunnen lezen. De Vijfde Landelijke IKC dag, een samenwerking tussen de PO-Raad, de Brancheorganisatie Kinderopvang, de Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang, Sociaal Werk Nederland, de VNG en EtuConsult.

Save the Date, zou ik willen zeggen, 29 september 2017!

Ook deze site, bredeschool.nl met de nieuwsbrief {Breed} sluit naadloos aan bij één van de adviezen van de taskforce, kennisverspreiding. Juist daarvoor is {Breed} bedoeld. Oproep dan ook aan jullie, lezers, deel de site en nieuwsbrief met anderen, en vooral, deel nieuws, aansprekende voorbeelden, kom met suggesties zodat de kennis en ervaring zich over heel ons Koninkrijk kan verspreiden! Als een mooie krachtige wolk, als…..Wu Wen. Inderdaad, de naam van die andere panda. Delen is vermenigvuldigen, en nog zo’n Chinese wijsheid, alleen ga je misschien wel sneller, maar: samen kom je verder!

Groet!

Job

Dit artikel delen:

Nieuw boekje

Een nieuw praktisch boekje! Als hulp en inspiratiebron. Over werken aan en in een kindcentrum. Juist voor hen die dagelijks werken voor kinderen.
Bestel het hier.

Op de kaart

kaart van alle Brede Scholen en IKC's. Staat u er al bij?

Twitter (breed}!

{Breed}, tweewekelijks in uw mailbox! U kunt zich hier aanmelden.

javhide.com sexsut.com