‘Leren in het onderwijs en/of kinderopvang?’ leidt tot levendige discussie.

08 mei 2017

Op 18 april hield de Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang haar eerste ‘BMK Thema-discussie’ en ging in gesprek met een breed publiek. Het werd een middag met een boeiende dialoog over het belang van de doorgaande ontwikkellijn, over ontwikkelen en leren in kinderopvang en onderwijs, en over kansen en risico’s. Voorzitter Sharon Gesthuizen leidt het gesprek; een dialoog tussen leden, vak-experts, diverse betrokken partijen en geïnteresseerden.

‘Leren buiten de school’

De middag start met een betoog van Emeritus hoogleraar Prof. Dr. Robert-Jan Simons over de noodzaak van een visie op leren om richting te geven aan de ontwikkeling van kinderen, om sturing te geven aan medewerkers en docenten en om zaken met elkaar af te stemmen. Robert-Jan Simons pleit er voor om verder te kijken dan alleen de cognitieve aspecten, en ook de sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen te betrekken in een dergelijke visie. En dat we het in de discussie moeten hebben over leren in de periode 0-15 jaar. Want over die hele periode hebben we integratie-opdrachten. Niet alleen in kinderopvang en onderwijs, maar ook de integratie met welzijn, sport en cultuur.

Lees hier het volledige verslag.

Of kijk naar naar een kort clipje dat een vlotte impressie geeft van de middag of naar het filmisch verslag van een deel van de discussie.

Dit artikel delen:

Landelijke IKC dag

Investeren in kindvoorzieningen is noodzakelijk om de ontwikkeling van jonge kinderen te bevorderen. De vijfde Landelijke IKC-dag zal dan ook in het teken staan van het onderwerp ‘Hét IKC bestaat niet’. De inschrijving is geopend!

29 september 2017!