Handleiding voor schoolbesturen bij de prikactie.

15 juni 2017

Op dinsdag 27 juni zullen veel basisschoolleerkrachten in Nederland een uur later starten met hun les dan normaal (zie nieuwsbericht). Als PO-Raad en lid van het PO-Front steunen wij deze actie. We krijgen ondertussen al veel vragen over de actie. De belangrijkste vragen hebben we op een rij gezet in een handleiding om de leden van de PO-Raad optimaal te ondersteunen.

In de handleiding (zie hieronder bij bestanden) vindt u informatie over waar u aan moet denken bij de prikactie en hoe dit juridisch allemaal werkt. We hebben de informatie verdeeld in actie- en aandachtspunten voor, tijdens en na 27 juni.

Bij ontwikkelingen en zodra meer informatie beschikbaar komt, wordt de handleiding zo snel mogelijk aangepast. Op dit moment is aan dit bericht versie 2 van 15 juni 2017 gekoppeld.

U kunt hier de brief nalezen die de organisaties van het PO-front aan besturen en scholen hebben gestuurd. Ook kunt u hier een voorbeeldbrief vinden die naar ouders gestuurd kan worden. U kunt deze brief aanpassen met de informatie over de specifieke situatie bij de school.

Ter informatie en inspiratie - voor andere leden van de PO-Raad - kun je bij dit bericht aangeven wat jullie hebben afgesproken in het kader van de prikactie op 27 juni.

Handleiding voor schoolbesturen bij de prikactie (versie 2, 15 juni 2017) PDF 248.66 KB

Brief van PO-front aan besturen en scholen over petitie en prikactie PDF 192.64 KB

Voorbeeldbrief van PO-front aan ouders over petitie en prikactie (versie 13 juni) WORD 12.95 KB

Bron: PO Raad